„Oradea cu drag” – O noua campanie pentru turisti, in care acestia beneficiaza de intrari gratuite la obiective turistice si muzee, transport gratuit cu OTL si reducere la unele cafenele si restaurante
Stiri Oradea

„Oradea cu drag” – O noua campanie pentru turisti, in care acestia beneficiaza de intrari gratuite la obiective turistice si muzee, transport gratuit cu OTL si reducere la unele cafenele si restaurante

Anul 2024 vine cu o nouă ediție a campaniei „Oradea cu drag”, astfel că Oradea își va întâmpina turiștii cu o serie de beneficii și gratuități și anul acesta, începând cu data de 1 februarie.

În cadrul ediției anterioare, derulată în perioada 1 martie – 31 decembrie, programul a fost accesat de 4.420 turiști. Vizitatorii au utilizat 604 coduri pentru transport gratuit în rețeaua OTL, respectiv 8.240 de coduri de acces gratuit/reducere în cadrul muzeelor și cafenelelor/restaurantelor partenere. Tot în 2023, în campanie s-au înscris 37 de unități de cazare, respectiv 14 restaurante și cafenele.

Până la acest moment, 34 de parteneri HoReCa (unități de cazare, restaurante și cafenele) s-au înscris la ediția 2024 „Oradea cu drag”. Lista este deschisă iar cei care doresc să se înscrie o pot face în continuare pe office@visitoradea.com, pe toată perioada de desfășurare a campaniei (1 februarie – 31 decembrie 2024)

La fel ca în anii anteriori, prin intermediul acestei campanii, turiștii care vor fi cazați la una dintre unitățile de cazare partenere din Oradea, pentru minimum 2 (două) nopți consecutive, se vor putea bucura și anul acesta de o serie de beneficii.

Printre beneficiile oferite turiștilor se enumeră:

  1. Acces gratuit la obiectivele turistice din administrarea Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor (Oradea Heritage): Turnul Primăriei Oradea, Casa Darvas-La Roche, Templul Francmasoneriei Oradea, Sinagoga Neologă Sion, Sinagoga Aachvas Rein – Sinagoga Istoriei Evreilor din Oradea.
  2. Acces gratuit la toate secțiile muzeale care aparțin de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal: Muzeul Țării Crișurilor, Muzeul Orașului Oradea – Cetatea Oradea, Muzeul Memorial Aurel Lazăr, Muzeul Memorial Ady Endre, Muzeul Memorial Iosif Vulcan.
  3. Transport gratuit pentru 24 de ore în întreaga rețea de transport public (OTL).
  1. Reduceri atractive la cafenelele și restaurantele partenere din Oradea.

Lista unităților de cazare și a restaurantelor/cafenelelor partenere actualizată se poate consulta în timp real pe https://www.visitoradea.com/ro/blog/oradea-cu-drag.

Cum funcționează aplicația oradealifenouveau.ro?

Site-ul www.oradealifenouveau.ro asigură o comunicare transparentă între furnizorii de servicii și oferă conectivitate directă între unitățile de cazare, muzee și rețeaua de transport public (OTL). Înregistrarea turiștilor, generarea codurilor de gratuități și comunicarea dintre partenerii campaniei, se va realiza prin intermediul acestui site. Aceasta aplicație nu este destinată utilizării turiștilor.

Odată ce turistul este înregistrat în sistem, acesta va primi un mesaj care conține codul unic și un cod QR. În baza acestui cod unic, turistul va avea acces la toate beneficiile campaniei. Un cod poate fi folosit o singură dată și nu poate fi transferat, acesta fiind nominal. Gratuitatea de 24 de ore pentru rețeaua de transport public din Oradea, se va putea activa de către turiști prin trimiterea unui SMS la un număr special OTL. Controlorii OTL, în caz de verificare, vor avea posibilitatea să verifice valabilitatea codului unic prezentat de către turiști.

Aplicația este gratuită și respectă normele GDPR în vigoare.

Campania „Oradea cu drag” este organizată de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei Oradea, în parteneriat cu OTL, Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor (Oradea Heritage), instituțiile muzeale din oraș și unitățile din industria ospitalității. Ediția a V-a se desfășoară în perioada 1 februarie – 31 decembrie 2024.

Ne găsiți și pe Google News