Potrivit unui studiu realizat de AHA Moments, la solicitarea „Destinatii Vizionare”, Oradea se afla pe locul 4 intr-un top al oraselor in care romanii s-ar muta.
Conform acestei cercetari, exista trei aspecte de dezvoltare care conduc clasamentul: nevoia de relaxare si de a petrece timp liber de calitate, incurajarea creativitatii si inovarii de catre oras, dar si componenta educationala. Cei care isi doresc sa se mute in Brasov au o perceptie superioara asupra imaginii orasului fata de toti respondentii investigati.
Topul este condus de Municipiul Brasov, urmat de Cluj-Napoca si Sibiu, iar Oradea ocupa locul 4, inaintea Timisoarei, Constantei si a municipiului Bucuresti.
Nu e de mirare, avand in vedere investitiile realizate in ultimi ani in Oradea, atat in infrastructura rutiera cat si in zona de business. Putem aminti aici: Coridoarele de mobilitate urbana, pasajele rutiere, proiectele aflate in dezvoltare, in acest sens, dar si huburile de afaceri, parcul logistic de langa aeroport, terminalul intermodal, dezvoltarea parcurilor industriale, etc. Toate aceste pe fondul unei alocari bugetare record pentru dezvoltare, au dus si vor duce la atragerea de investitori si implicit la cresterea calitatii vietii in orasul nostru.
Chiar daca Oradea nu se afla inca in topul salariilor din Romania, orasul nostru a urcat constant in ultimi ani, ajungand undeva la mijlocul clasamentului, potrivit ultimelor date furnizate de INS, insa Oradea este pe un trend ascendent, dat si de numarul mare de investitori veniti in ultima vreme aici, dar si datorita investitiilor care se fac in educatie si cultura.
Potrivit aceluiasi studiu, Oradea este pe locul 2 dupa Brasov, in ceea ce priveste recomandarea ca destinatie turistica, fapt ce este confirmat anual de numarul mare de turisti care ne viziteaza orasul.
Cercetarea a fost realizata online, in doua etape – despre vacanţele din 2022 şi cele din 2023, iar culegerea datelor s-a facut in martie 2023 şi aprilie 2024, iar studiul a fost publicat in luna iunie 2024.
La studiu au participat, in total, 4.200 de persoane, cu vârste peste 18 ani, din categoria populaţiei generale digitalizata din Romania, fiind un studiu national reprezentativ, potrivit sursei citate.
Ne găsiți și pe Google News