Ora Pamantului – Earth Hour Oradea 2017. Primaria va stinge luminile timp de o ora
Stiri Oradea

Ora Pamantului – Earth Hour Oradea 2017. Primaria va stinge luminile timp de o ora

Ora Pamantului – Earth Hour Oradea 2017. Ca și în anii anteriori, Primăria Municipiului Oradea susține și în acest an inițiativa WWF (World Wide Fund for Nature) – evenimentul Ora Pământului, sâmbătă 25 martie 2017.

Ora Pamantului – Earth Hour Oradea 2017 – este un eveniment internaţional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment în oraşul Sydney.

În cadrul evenimentului, timp de o oră, cei care se alătură inițiativei sting lumina şi opresc aparatele electrocasnice neesenţiale, pentru a ajuta mediul înconjurător.

Prin această inițiativă, Ora Pamantului – Earth Hour Oradea 2017, se urmăreşte totodată și creşterea nivelului de conştientizare faţă de problemele cu care se confruntă societatea noastră, dar se promovează şi cooperarea maselor de oameni pentru un scop comun.

Primăria municipiului Oradea sprijină acțiunea de sâmbătă, 25 martie, prin stingerea tuturor luminilor din instituție între orele 20.30 și 21.30 și invită cetățenii orașului Oradea să se alăture demersului de a reduce consumul de energie eletrică și de a atrage atenția asupra pericolului de încălzire globală.

Totodată, Parcul 1 Decembrie și Piața Unirii vor fi deconectate de la energie electrică în același interval orar:  20:30 – 21:30.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News