Oportunități de finanțare a proiectelor, cu bani europeni, pentru comunele din Bihor
Stiri Bihor

Oportunități de finanțare a proiectelor, cu bani europeni, pentru comunele din Bihor

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a participat joi, 23 februarie, la un eveniment organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, la Oradea, la care au fost invitați toți primarii din județul Bihor, din mediul rural.

Evenimentul a fost dedicat unităților administrativ-teritoriale care vor fi eligibile pentru finanțarea europeană prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027. Directorul Autorității de Management a Programului Regional NV, Petru Șandru-Alboi, le-a prezentat participanților programul și ce tip de proiecte pot fi depuse.

Prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, comunele pot accesa finanțări pentru proiecte de eficență energetică, reabilitări clădiri publice, infrastructură rutieră, digitalizarea administrației publice locale sau turism.

Consiliul Județean Bihor a fost reprezentat în cadrul acestor discuții prin prisma faptului că în cazul multor axe de finanțare poate să intre în parteneriat cu primăriile, cum ar fi în cazul proiectelor de infrastructură rutieră.

În cea de-a doua parte a întâlnirii primarii din județul Bihor au primit informații utile pentru a putea pregăti proiectele dedicate Componentei 13 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – „Crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie”, gestionată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Prezentarea a fost susținută de Ovidiu Mărginean, expert cu rol de responsabil comunicare și helpdesk din cadrul programului.

Începând din 22 februarie, până la 1 martie, ADR-NV organizează astfel de întâlniri cu autoritățile publice locale din mediul rural în toată regiunea.

Ne găsiți și pe Google News