Opera de stat din Budapesta va sustine doua concerte in Oradea in 14 si 15 septembrie
Evenimente

Opera de stat din Budapesta va sustine doua concerte in Oradea in 14 si 15 septembrie

În 14-15 septembrie, Oradea este gazda unui eveniment cultural extrem de important oferit de Opera de stat din Budapesta, una din cele mai renumite din Europa. Spectacolul face parte din cadrul unui turneu mai amplu, organizat de către prestigioasa instituție în spațiul transilvănean, cu o stagiune specială organizată din cauza reabilitării sediului Operei din Budapesta.

Evenimentul va fi organizat la Arena Antonio Alexe. În prima zi publicul se va bucura de o Operă în trei acte, în limba maghiară, cu supratitrare în limba română, având o tematică legată de istoria poporului maghiar. Cea de-a doua zi va fi dedicată baletului, mai exact baletul comic în 3 acte Văduva Veselă de Lehar, piesa desfășurându-se în 1905, la Paris, unde diplomații ambasadei țării imaginare Pontevedro încearcă să găsească o soluție pentru prevenirea falimentului care amenință țara lor.

Prețul biletelor este de 10 ron și se găsesc online pe bilete.ro, la magazinele Germanos, str. Republicii nr. 23 şi str. Ogorului 171, Immedia din incinta Kaufland 3, str. Tuberozelor 26 și oficiile poştale nr.1, str. R Ciorogariu nr. 12 şi nr. 9, blv. Dacia nr. 110. Spectacolele vor începe la ora 19:00 în fiecare din cele două zile.

Evenimentul este organizat de către Opera de stat din Budapesta, făcând parte din stagiunea dedicată Transilvaniei, APTOR fiind structura care și-a asumat contractul, responsabilitățile de organizare tehnică și de asigurare a spațiului pentru cele două reprezentații. Ne bucurăm că Oradea și comunitatea locală se pot bucura de un astfel de spectacol și că iubitorii de operă vor primi la Oradea vizita unei instituții atât de prestigioase din Europa.

loading...