Opera “Barbierul din Sevilla” va aduce caldura, rasete si buna dispozitie in aceasta toamna! Figaro va veni la Oradea din orasul lui Mozart!
Evenimente

Opera “Barbierul din Sevilla” va aduce caldura, rasete si buna dispozitie in aceasta toamna! Figaro va veni la Oradea din orasul lui Mozart!

Teatrul Regina Maria va fi gazda spectacolului de opera Barbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, opera bufa in 3 acte. Despre celebritatea titlului nu este cazul sa facem referire, este deajuns doar sa amintim celebra arie a barbierului Figaro: “Tra-la-la-le-ra, tra-la-la-la….Figaro su, Figaro giu”, sau aria Rosinei: “Una voce poco fa”, sau “Aria Calomniei”, a lui Don Basilio, sau “Buona sera mio signore” din celebrul cvintet.
Distributie de exceptie

Pentru rolul  barbierului  Figaro a fost invitat baritonul Fernando Araujo, profesor universitar la prestigioasa Academie “Mozarteum” din Salzburg. El a interpretat acest rol in diferite teatre de opera din Italia, Spania, Elvetia, Austria si Germania. Cea mai recenta aparitie a sa in rolul Figaro, a fost in  saptamana trecuta, in Olanda, la Festivalul International de Opera de la Skive.

Rosina, pupila lui Bartolo, va fi interpretata de soprana de coloratura Cristina Simionescu de la Opera Nationala Romana din Iasi, una dintre cele mai bune interprete din tara a acestui rol.

In rolul Contelui Almaviva, il avem pe tenorul Mihai Irimia de la Opera Romana din Brasov, tenor liric invitat in toate teatrele de opera din tara.

interlink.ro

Bartolo si Basilio, vor fi basii Ioan Vrasmas si Marius Chiorean, care au cantat impreuna acest titlu de zeci de ori pe scena Operei Nationale Romane din Cluj-Napoca.

Orchestra si Corul

Solistii vor fi acompaniati de Orchestra si Corul “Opera Vox”, iar la pupitrul dirijoral se va afla Prof.Univ.Dr. Leonard Dumitriu de la Universitatea Nationala de Arte “George Enescu”.

Regia si scenografia poarta semnatura Ligiei Ghilea, lector universitar doctor la Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Spectacolul va avea loc, luni 3 decembrie 2018, de la ora 19:00, la Teatrul Regina Maria

Ne găsești și pe Google News