O tanara de 20 de ani surprinsa de radar conducand cu 136 km/h pe Calea Aradului. A ramas 90 de zile fara carnet
Stiri Oradea

O tanara de 20 de ani surprinsa de radar conducand cu 136 km/h pe Calea Aradului. A ramas 90 de zile fara carnet

În perioada 11 – 13 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 411 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 202.235 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 26 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute nouă certificate de înmatriculare și au fost constatate patru tamponări. 

141 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 63 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 13 sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate opt depășiri neregulamentare, opt sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, 33 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, iar 145 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Astfel, duminică, 13 februarie a.c., la ora 17.27, pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea a fost depistată în trafic o tânără de 20 de ani, din municipiul Salonta, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 136 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Ne găsiți și pe Google News