O studenta din Oradea este castigatoarea etapei nationale a unui concurs internațional de arhitectură
Diverse

O studenta din Oradea este castigatoarea etapei nationale a unui concurs internațional de arhitectură

Nagy Bernadett Erika, studentă a Universității din Oradea, este proaspăta câștigătoare a etapei pe țară a unui concurs internațional de arhitectură organizat în acest an de către Academia Regală de Arhitectură din Danemarca.

La etapa pe țară a fost nominalizat câte un student de la cinci facultăți de profil: Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București, Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj, Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, Facultatea de Arhitectură ”G.M. Cantacuzino” din Iași și Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură din Oradea.  Dintre toți cei cinci studenți nominalizați pe țară, studenta orădeană a întrunit sufragiile unui juriu național de specialitate.

Remarcându-se prin talent și muncă susținută de-a lungul a patru ani de studiu, Bernadett a fost desemnată de profesorii ei de la Departamentul de Arhitectură al Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură din Oradea pentru a participa la acest concurs. În urma ședinței Colegiului Director al Ordinului Arhitecților din România, studenta facultății orădene a fost aleasă să reprezinte România la cursurile Student Academy din Copenhaga organizate în timpul Congresului Uniunii Internaționale a Arhitecților (U.I.A.) de către Academia Regală de Arhitectură din Danemarca.

Am ales să studiez Arhitectura deoarece consider că am moștenit de la mama anumite valeități spre construcția în spațiu. Mă fascinează pur și simplu să contemplez clădirile. Faptul că am fost nominalizată să plec în Danemarca, mă onorează. Sunt nerăbdătoare să studiez arhitectura orașului Copenhaga, despre care am înțeles că este fascinantă. Cu singuranță, această experiență mă va ajuta să cresc din toate punctele de vedere”, declară Bernadett.

Prin nominalizarea studentei orădene, act oficial ce a fost deja trimis la U.I.A., Școala de arhitectură din Oradea primește o prestigioasă recunoaștere a statutului ei valoric.   

Ne găsiți și pe Google News