O rupere de nori a inundat, în mai puțin de o oră, o localitate din judetul Bihor (FOTO)
Stiri Bihor

O rupere de nori a inundat, în mai puțin de o oră, o localitate din judetul Bihor (FOTO)

O rupere de nori a inundat, în mai puțin de o oră, localitatea Valea de Sus, din comuna Câmpani, aflată pe cursul Văii Dosului, afluent de dreapta a râului Crișului Negru.

În primele minute au căzut bucăți de grindină de circa 0,5 cm, apoi ploaia torențială a inundat străzile, curțile și casele locuitorilor. În ajutorul autorității locale și a echipei de pompieri, în noaptea de luni spre marți, A.B.A Crișuri a intervenit cu două formații de lucru din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bihor. ”Personalul formațiilor Tinca și Beiuș au intervenit cu două motopompe pentru a scoate apa din gospodăriile sătenilor. Acțiunea s-a finalizat la miezul nopții. Estimativ au fost afectate 90 de gospodării urmând ca autoritatea locală să facă o evaluare mai exactă pe parcursul zilei de marți, 11 iunie.” Sorin Guler, director A.B.A Crișuri.

Pe parcursul zilei de luni,10 iunie, s-au mai înregistrat pagube și în comuna Pietroasa, unde au fost avariate 23 de anexe gospodărești ca urmare a precipitațiilor abundente care au dus la creșteri de debit și nivel pe văile Bălăcel, Ghezurii și Cometului, vaile fiind necadastrate, deci neamenajate.

Deși avertizarea de cod galben pentru bazinul hidrografic Crișul Negru a fost valabilă până marți, 11 iunie, ora 02, personalul operativ din cadrul A.B.A Crișuri rămâne în alertă până debitele și nivelele vor întra în parametrii specifici acestei perioade a anului.

In acest weekend, personalul A.B.A Crișuri a întervenit în localitatea Sălard cu motopompe de mare capacitate, timp  de 48 de ore, fără oprire, pentru a evita inundarea gospodăriilor.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News