O noua pista de biciclete in Oradea
Stiri Oradea

O noua pista de biciclete in Oradea

Zeci de proiecte complexe au fost analizate de specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului în ședința de săptămâna trecută, printre ele numărându-se și cele ale administrației publice locale.

Orădenii care aleg să se deplaseze pe două roți vor avea încă o pistă de biciclete. Primăria Oradea a solicitat avizul Arhitectului Șef pentru lucrarea ’’Amenajare pistă de biciclete Pasaj Cartierul Grigorescu până la pista existentă de pe str. Sextil Pușcariu’’.

Astfel, este propusă spre proiectare această nouă pistă cu scopul de a o lega pe cea existentă din zona Pasaj Cartier Grigorescu (intersecția sens giratoriu străzile Rapsodiei și Thurzo Sandor), cu cea de pe str. Făgărașului și cu pista care există deja în zona Piața 22 Decembrie (intersecția cu str. Sextil Pușcariu).

Aceasta ar urma să aibă o lungime de aproximativ 1.068 m și lățimea de 2,50 m. De asemenea, este prevăzută o fâșie de zonă verde cu lățimea variabilă de aproximativ 1,00 m amplasată între marginile trotuarului și a noii piste de biciclete. 

interlink.ro

La nivelul municipiului sunt amenajați deja aproximativ 50 de kilometri de pistă de biciclete, atât din fonduri proprii, cât și din fonduri europene.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News