O luna cu filme sub cerul liber. Cinema in Parcul Cetatii intre 4 si 28 august 2016, in Oradea
Evenimente

O luna cu filme sub cerul liber. Cinema in Parcul Cetatii intre 4 si 28 august 2016, in Oradea

Datorită succesului mare în rândul orădenilor din anii trecuți a proiecțiilor de filme în aer liber, Primăria Oradea și Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR) au dedicat în această vară o lună întreagă filmelor în Parcul Cetății Oradea.

Filmele vor rula în zona dinspre strada Griviţei a parcului, iar orădenii vor putea viziona filme în cadrul caravanei TIFF și Next, în acest an oferta fiind îmbogățită și de filmele Digi. Filmele oferite de DigiFilm  vor putea fi vizionate pe un ecran LED, iar cele difuzate de TIFF şi NexT pe ecrane din pânză.

Oferta propusă de organizatori este una foarte bogată, iar proiecţiile vor debuta cu o selecţie DigiFilm programată în perioada 4-7 august (joi – duminică). În prima seară orădenii sunt chemaţi să vadă, de la ora 19.30, filmul de acţiune “Wild Card” (Joc periculos), cu Jason Statham şi Sofia Vergara, iar de la ora 21.45 thrillerul “Child 44” (Crime trecute sub tăcere) cu Tom Hardy.

În data de 5 august, va rula animaţia “Trollz” (ora 19.30), urmată de drama romantică “A little chaos” (Haos la Versailles), cu Kate Winslet (ora 20.30). În seara următoare, tot de la ora 19.30 va rula “Self/less” (Transfer de viaţă), cu Ryan Reynolds, şi “Sicario”, un crime-thriller, nominalizat la Oscar şi Palme D’Or (ora 21.45). Primul weekend de proiecţii în aer liber se va încheia cu animaţia “Action Man” (ora 19.30) şi cu comedia “Mortdecai” (ora 20.00), care-i are în rolurile principale pe celebrii Johnny Depp şi Gwyneth Paltrow.

Harta acces Cinema in Parcul Cetatii

Caravana TIFF la o nouă ediție

Cinema-ul din Cetate se deschide din nou în perioada 11-13 august, când la Oradea sosește Caravana TIFF. În prima seară, orădenii vor putea viziona producţia “De ce eu?”, regizată de Tudor Giurgiu şi inspirată din povestea tânărului procuror Cristian Panait care s-a sinucis după ce fusese trimis la Oradea să-l ancheteze pe colegul său de breaslă Alexandru Lele.

În data de 12 august, în Cetate va fi proiectată drama de război “Son of Saul” (Fiul lui Saul), regizată de Nemes Laszlo, care a primit anul acesta Oscarul pentru Cel mai bun film străin, iar pe 13 august, TIFF prezintă filmul  “Youth” (Tinereţe) a regizorului italian Paolo Sorrentino, cu Michael Caine şi Harvey Keitel în rolurile principale.

În cadrul caravanei TIFF proiecțiile vor începe de la ora 21.00.

Între 19 şi 21 august vor putea fi vizionate din nou filme DigiFilm. Astfel, vineri, 19 august  ora 20.00 va rula animaţia “Inspectorul Gadget” , iar de la ora 20.30 se va rula filmul de acţiune “Drive hard” (Şoferul). Sâmbătă, 20 august începând cu ora 19.30 vor rula thrillerele “John Wick” şi “Nightcrawler” (Prădător de noapte). Duminică, 21 august de la 19.30 va avea loc animaţia “Sabrina’s Secret Life”, urmată de comedia cu nuanţe dramatice “Danny Collins”, cu Al Pacino.

În data de 22 şi 23 august la Oradea va ajunge din nou Caravana Filmelor NexT, care anul acesta cuprinde o selecţie de 24 de scurtmetraje realizate în România şi în străinătate. Scurtmetrajele vor începe de la ora 19 în ambele zile.

Ultimul weekend din luna august este dedicat din nou filmelor Digi, astfel pentru seara de vineri de la 19.30 sunt programate animaţia “Trollz” şi SF-ul “The Giver” (Darul lui Jonas).

Sâmbătă, 27 august de la 19.30 va rula comedia “Danny Collins”, urmată de filmul “The Love Punch” (Loviţi de dragoste), cu Pierce Brosnan şi Emma Thompson. Duminica, 28 august, de la ora 19.30 orădenii vor putea viziona filmul de animaţie “Inspector Gadget”, iar de la ora 20.00 va rula drama ”Rudderless”.

Filmele se vor putea viziona din cele patru zone special amenajate: zona pături, zona baloți de paie (50 de bucăți) , zonă mobilier europaleți (20 de fotolii) și zonă de scaune (500 de scune), iar organizatorii vor asigura 3 locații pentru răcoritoare și gustări.