O localitate din Italia ofera 9.000 de euro oricarei familii care se muta acolo
Diverse

O localitate din Italia ofera 9.000 de euro oricarei familii care se muta acolo

Mai multe orase din zonele rurale ale Italiei se întrec în oferte pentru a atrage locuitori, în tentativa lor de a supraviețui ca si comunitate. Acestea au ajuns sa ofere bani pentru ca lumea sa se mute acolo sau sa vanda case cu 1 euro.

În urmă cu o saptamana, localitata Sambuca, din Sicilia, a scos la vânzare case pentru numai un euro, potrivit CNN Condiția este ca proprietarii să investească 15.000 de euro, pe parcursul a trei ani. Tot recent, un alt oraș italian a anunțat că noii-veniți vor primi câte 1.000 de dolari pentru fiecare copil pe care îl fac locuind acolo.

Ultima ofertă, fiind si cea mai noua este făcută de localitatea Locana, din Piemont, le întrece pe toate: orice familie care se mută aici primește 9.000 de euro, cu condiția să aibă cel puțin un copil, iar venitul anual să fie peste 6.000 de euro, tot potrivit CNN.In Locana în fiecare an se inregistreaza 40 de decese comparativ cu doar 10 nașteri.

Această prezentare necesită JavaScript.

interlink.ro

Foto: CNN

Populația noastră a scăzut de la 7.000 de oameni, câți erau în 1900, la 1.500 în prezent. Oamenii au plecat să își caute de lucru la companiile mari din Torino. Școala noastră riscă să se închidă din cauza numărului mic de elevi. Nu pot permite asta”, a declarat primarul Giovanni Bruno Mattiet, primarul localității, pentru CNN.

Acum doi ani, primarul orașului Bormida, cu 394 de locuitori, oferea case spre închiriere pentru 50 de euro pe lună în încercarea de a convinge cât mai mulți oameni să se mute în orașelul italian, potrivit The Guardian.

Ne găsești și pe Google News