O femeie a fost salvata dintr-un incendiu puternic, la o locuinta in localitatea Ianosda
Stiri Bihor

O femeie a fost salvata dintr-un incendiu puternic, la o locuinta in localitatea Ianosda

Joi, 19 aprilie a.c., în jurul orei 22.00, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor cu privire la producerea unui incendiu la o locuinţă situată în localitatea Ianoșda, comuna Mădăras, semnalând totodată faptul că exista o persoană rănită.

La locul evenimentului s-au deplasat cu operativitate trei  echipaje  de pompieri militari din cadrul Detașamentului Salonta, dintre care două de stingere, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi echipajul de paramedici al subunității, fiind totodată alertat și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

Ajunse la adresa indicată de apelant, forţele de intervenţie au procedat la localizarea şi lichidarea incendiului, ce se manifesta la acoperişul casei și la o încăpere, respectiv la acordarea primului ajutor calificat proprietarei, care fusese evacuată de vecini în momentul sesizării evenimentului.

Victima, în vârstă de 72 de ani, care prezenta arsuri de gradele I și II pe aproximativ 35% din suprafața corpului,  a fost preluată ulterior de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

  Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de o sobă metalică.

 Ca urmare a producerii incendiului, au ars un pat, o fereastră, o ușă și acoperișul casei pe o suprafață de circa 18 metri pătrați.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente nefericite, soldate cu persoane rănite și uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor reaminteşte cetăţenilor faptul că depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de centimetri  față de sobele de cărămidă sau teracotă, fiind totodată interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate.

Foto: arhiva