O delegatie a orasului Ceyrat, infratit cu Oradea, a facut o vizita la primarie
Stiri Oradea

O delegatie a orasului Ceyrat, infratit cu Oradea, a facut o vizita la primarie

City managerul Dacian Palladi a primit în această dimineață, în sala mare a Primăriei, vizita membrilor Asociației de prietenie Oradea-Ceyrat, membri prezenți la Oradea cu ocazia împlinirii a 10 ani de la data înfrățirii celor două orașe.

Întâlnirea a fost una interactivă. După ce a făcut o prezentare generală a orașului Oradea și a evoluției sale din ultimii ani, city managerul Dacian Palladi  a răspuns întrebărilor și curiozităților delegației franceze, delegație formată din aproximativ 30 de persoane.

Schimbarea pe care o vedeți încă de la intrarea în oraș se datorează primarului Ilie Bolojan și fondurilor europene pe care Primăria Oradea a reușit să le acceseze. Să știți că Oradea este un oraș care a atras mulți investitori străini, care au înființat locuri de muncă. Totodată țin să vă spun că printr-un proiect de dezvoltare urbană inițiat de Primăria Oradea, am creat o zonă în oraș care va fi locuită de 5600 de persoane și care se numește Cartierul Ceyrat”, a spus city managerul Dacian Palladi. 

Discuțiile s-au purtat în jurul mai multor teme de interes pentru francezi, care toate au privit de fapt modul de administrare a municipiului Oradea și soluțiile găsite de conducerea orașului pentru diversele provocări apărute de-a lungul timpului.

Astfel, s-a discutat despre reabilitarea fațadelor clădirilor și soluțiile cu care a venit municipalitatea pentru grăbirea acestui proces, despre bogăția arhitectonică a orașului reprezentată de clădirile Art Nouveau, despre numeroasele proiecte pe fonduri europene care au schimbat fața orașului, despre demersurile făcute de Primăria Oradea în vederea gestionării parcărilor din municipiu, dar și despre proiectul bugetării participative, în cadrul căruia cetățenii au devenit parte activă în luarea unor decizii care privesc direct bunăstarea orașului.

În final, a fost citit mesajul primarului din Ceyrat, dl. Laurent Masselot: ”Sunt foarte bucuros să constat că înfrățirea noastră se dovedește a fi dinamică, nu se dezminte de-a lungul timpului. În numele comunității din Ceyrat doresc să le mulțumesc în special celor doi președinţi, respectiv doamnelor Smaranda Burcă și Anne-Marie Fontanier. Oradea ne primește de fiecare dată cu multă căldură, lucru pentru care vă mulțumesc sincer”.

Tot astăzi delegația franceză a vizitat Turnul Primăriei, Sinagoga Zion și alte obiective din oraș de care s-au arătat încântați.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News