O bomba de artilerie din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost gasita in padurea din Baile 1 Mai
Stiri Bihor

O bomba de artilerie din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost gasita in padurea din Baile 1 Mai

În intervalul 13 – 15 iunie a.c., specialiştii pirotehnicieni ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor au fost alertați pentru asanarea mai multor muniţii și elemente de muniție, găsite de bihoreni în diferite circumstanțe.

Astfel, luni, 15 iunie a.c., în jurul orei 10.00, în urma unui apel primit prin 112, pompierii militari pirotehniști au intervenit în localitatea Cihei, pentru asanarea teritoriului de muniția neexplodată, descoperită de un localnic în curtea propriei gospodării, în timp ce efectua săpături pentru fundația casei.

Ajuns la locul indicat de apelantul numărului unic 112, echipajul pirotehnic  a identificat o bombă de artilerie de calibru 50 de milimetri, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial.

          Sâmbătă, 13 iunie a.c., specialiștii pirotehnicieni au asanat trei proiectile de calibru 47 de milimetri și două elemente de muniție, descoperite de un bihorean  în pădurea de pe raza localităţii Băile 1 Mai, comuna Sânmartin, în timp ce efectua căutări cu detectorul de metale.

Cele  patru muniții și două elemente de muniție, provenite din timpul celei de-a doua conflagrații mondiale, au fost ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, urmând a fi distruse ulterior prin explozie controlată.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News