Nu se fac cursuri vineri 25 ianuarie 2019 in invatamantul preuniversitar. Cum motiveaza Ministerul Educatiei Nationale
Educatie

Nu se fac cursuri vineri 25 ianuarie 2019 in invatamantul preuniversitar. Cum motiveaza Ministerul Educatiei Nationale

Ministerul Educatiei a anuntat ca vineri 25 ianuarie 2019, cursurile vor fi suspendate în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din ţară, 

Vineri, 25 ianuarie 2019, elevii și preșcolarii din toate unitățile de învățământ preuniversitar din țară vor fi liberi, conform unui ordin emis de Ministerul Educației Naționale, ca urmare a recomandărilor Ministerului Sănătății.

Astfel, conform datelor raportate de Institutul Național de Sănătate Publică, în săptămâna precedentă a fost înregistrată a doua săptămână epidemică din acest sezon gripal, cu o activitate gripală cu un trend crescător.

Decizia de ultimă oră a MEN a fost luată ca o măsură care poate determina limitarea extinderii circulației virusului gripal în rândul preșcolarilor și elevilor. Având în vedere că data de 24 Ianuarie este declarată oficial zi liberă, copiii vor fi mai puțin expuși, timp de patru zile, riscului crescut de îmbolnăvire din cadrul colectivităților.

interlink.ro

Ordinul a fost emis având în vedere adresa Ministerului Sănătăţii care informează cu privire la virusul gripal.

Ministerul Sănătăţii a informat astăzi Ministerul Educaţiei Naţionale despre situaţia privind evoluţia infecţiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, care constă în suspendarea cursurilor şcolare pentru data de 25 ianuarie. Această măsură a fost aprobată printr-un Ordin al ministrului Educaţiei Naţionale. Astfel, dat fiind că 24 ianuarie este declarată oficial zi liberă, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivităţi„, precizează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat. 

Ne găsești și pe Google News