Noul pod peste Paraul Peta a fost finalizat. Maine, 11 mai, 2023, acesta se va deschide traficului rutier
Stiri Oradea

Noul pod peste Paraul Peta a fost finalizat. Maine, 11 mai, 2023, acesta se va deschide traficului rutier

Mâine dimineață se deschide circulația pe noul pod de peste Pârâul Peța, care va lega zona Horea – Parc 22 Decembrie – strada Feldioarei de cartierul Ceyrat, lucrările fiind încheiate.

Acesta este cel de-al doilea pod peste Peța pe care municipalitatea îl dă în folosință în ultimul an, după cel care leagă str. Radu Enescu de str. Trotușului.

Îmbunătățirea infrastructurii rutiere este o prioritate pentru administrația locală. Corelat cu extinderea și modernizarea străzii Făgărașului de-a lungul noii linii de tramvai, noul pod reprezintă un proiect important pentru Oradea, care va  fluidiza traficul, într-o zonă a municipiului aflată în plină dezvoltare”, a precizat primarul Florin Birta.

Noul pod are o lungime de 18,80 de metri și o lățime de 14 metri, cu două trotuare.

Lucrările sunt executate de PORR CONSTRUCT S.R.L și au presupus următoarele etape: lucrări de drumuri (desfaceri, terasamente), lucrări de amenajare a albiei, fundații, realizare pod, lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale prin intermediul canalizări pluviale, lucrări de siguranța circulației (marcaje, indicatoare rutiere, parapet metalic), amenajare alveole cu spații verzi.

Valoarea contractului de lucrări este de 2,4 milioane lei (fără TVA).

Prin proiect s-a realizat și iluminatul stradal cu corpuri de iluminat cu LED pe toată lungimea podului.

Odată cu finalizarea noului pod și a străzii Făgărașului, se creează un nou acces între strada Universității, Parcul 22 Decembrie și Cartierul Ceyrat., cartierul Ceyrat devenind mult mai accesibil, traseele în zonă fiind scurtate.

Ne găsiți și pe Google News