Noua parcare, de langa Piata Rogerius, se va deschide maine. Vezi cum arata – GALERIE FOTO
Stiri Oradea

Noua parcare, de langa Piata Rogerius, se va deschide maine. Vezi cum arata – GALERIE FOTO

Toate cele 412 locuri ale noii parcări construite lângă Piața Rogerius vor putea fi utilizate începând de marţi, 29 noiembrie, ora 7, Primăria Oradea împreună cu Administrația Domeniului Public S.A. punând la dispoziția cetățenilor și partea supraterană a parcării. Partea de subsol a parcării D+P a fost dată în folosință în 8 noiembrie, ea fiind utilizată de atunci la capacitatea maximă.

„Invităm cetățenii, pe toți cei care au locul de muncă la spital, sau au de făcut cumpărături la piața Rogerius să folosească cu încredere această parcare, eliberând astfel partea carosabilă. Ambele nivele ale parcării sunt în stare perfectă de funcționare, în partea de jos sunt 193, iar în partea de sus sunt 219 de locuri de parcare”, a spus viceprimarul Florin Birta cu privire la această investiție.

Timp de aproximativ trei luni se va putea parca gratuit, pentru ca cetățenii să se obișnuiască cu noua parcare, iar după perioada de acomodare vor fi introduse sisteme de taxare.

În perimetrul parcării au fost plantaţi și arbori, iar până la 15 decembrie vor fi finalizate și lucrările la magistrala de apă de lângă parcare.

”Până la 15 decembrie vor fi finalizate lucrările la magistrala de apă dintre Piața Rogerius și parcarea D+P, astfel că circulația în zonă se va desfășura în condiții normale”, a adăugat viceprimarul Birta.

În ceea ce privește lucrarea “Parcare D+P şi pasaj subteran de legătură cu Piaţa Rogerius”, această parcare are suprafața de 5467,76 mp, are 412 locuri, fiind formată dintr-un demisol cu o capacitate de parcare de 193 de mașini și un parter neacoperit cu o capacitate de 219 mașini. Valoarea lucrărilor este de 14.363.800 lei fără TVA.

Realizarea unei parcări subterane în această zonă a devenit o necesitate, având în vedere faptul că, în ultimii ani, zona Pieţei Rogerius s-a dezvoltat cu rapiditate, în locul vechii pieţe fiind construit un centru agroalimentar modern, în cadrul proiectului “Cooperare Transfrontalieră pentru Dezvoltarea unui Centru de Afaceri cu Produse Agroalimentare în Oradea şi a unui Centru pentru Educaţie Antreprenorială în municipiul Debrecen”, HURO/1101/043/211, acronim CBC B.E.

Lucrările la parcarea D+P de la Piața Rogerius au început în septembrie 2015 și au fost executate de către asocierea de firme SC Construcții Bihor SA și SC Pilart SRL.

loading...