Noua grădiniță nr. 51 de pe Calea Clujului, realizată în procent de peste 60%
Stiri Oradea

Noua grădiniță nr. 51 de pe Calea Clujului, realizată în procent de peste 60%

Familiile cu copii din în cartierul Tineretului, cartierul Tokay, dar și din comunele estice din Zona Metropolitană Oradea vor putea beneficia în curând de o grădiniță nouă și modernă. Aceasta este construită de Primăria Oradea prin Programul Operațional Regional  2014-2020 pe str. Calea Clujului nr. 186/A.

Grădinița nr. 51 se construiește în curtea actualei grădinițe, care, ulterior, va fi demolată. Construcția are regim de înălțime parter, o suprafață desfășurată de 656,61 mp și o capacitate de 60 de copii, fiind alcătuită din trei săli de grupă.


Citeste si:  Primaria Oradea construieste o gradinita in Cartierul Tineretului


Dacă în primăvara anului trecut se semna contractul pentru construirea acesteia, acum aceasta este deja realizată în proporție de 62%.

Lucrările au început în vara anului trecut și au ca termen de finalizare data de 31 decembrie a acestui an. Acestea sunt executate de firma SC Vitan Exim SRL și au o valoare de 4.816.777 lei (fără TVA). 

Până la această dată s-au realizat structura de rezistență a clădirii și învelitoarea, s-au turnat pardoselile, s-a realizat termosistemul clădirii, s-a montat tâmplăria exterioară și interioară, s-au executat lucrări de tencuire și gletuire pereți interiori, dar și lucrările de instalații electrice, sanitare și termice. Astfel, se urmărește realizarea unui spațiu cu funcțiuni moderne și bine definite ca amplasament.


Citeste si: A fost inaugurata cea mai moderna cresa si gradinita din Oradea, in Parcul Industrial. Unitatea isi va deschide portile in toamna


Clădirea este în așa fel proiectată încât să se evite aglomerarea de la orele de vârf, respectiv circulația copiilor să fie separată de cea dedicată activităților administrativ-gospodărești.

Accesul la grădiniță se va realiza prin intermediul unei alei pietonale, iar accesul pe teren se va realiza prin intermediul unei alei carosabile care va dispune de trotuare de protecție. La intrare este prevăzută o rampă pentru persoanele cu dizabilități. Accesul auto se va realiza din str. Delfinului.

Proiectul este implementat de Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională și Direcția Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea.

Ne găsiți și pe Google News