Astăzi, 4 noiembrie, în sala mare a Prefecturii Bihor, a avut loc constituirea noului Consiliu Județean Bihor. Președintele Ilie Bolojan, cei doi vicepreședinți, Mircea Mălan și Horea Abrudan, și consilierii județeni au depus jurământul, angajându-se să respecte Constituția și legile țării și să își îndeplinească îndatoririle față de județul Bihor.
Președintele Consiliului Județean Bihor a mulțumit bihorenilor, echipei Consiliului Județean Bihor și instituțiilor partenere, pentru încrederea și sprijinul acordat în mandatul care s-a încheiat.
„Rezultatul votului de la alegerile din 9 iunie nu este rezultatul unor promisiuni viitoare, ci a lucrurilor pe care Consiliul Județean le-a realizat în cei 4 ani de mandat, a politicilor publice pe care le-am susținut în acești ani. Pentru aceste realizări se cuvine să aduc mulțumiri bihorenilor, în primul rând, pentru votul pe care ni l-au acordat. Cea mai mare onoare este să fim în serviciul oamenilor. Realizările Consiliului Județean sunt rezultatul unei echipe și le mulțumesc tuturor”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.
Ilie Bolojan și-a exprimat încrederea că, în următorii patru ani, Consiliul Județean Bihor va continua să respecte angajamentele și să fie un motor al dezvoltării județului.
După ce consilierii județeni au votat pentru desemnarea celor doi vicepreședinți, Mircea Mălan a prezentat proiectele pe care Consiliul Județean Bihor le va derula în noul mandat:
„Începând de astăzi ne revine tuturor să arătăm ce știm să facem cu încrederea pe care bihorenii ne-au acordat-o în ziua alegerilor. Avem multe lucruri de făcut împreună, în primul rând să continuăm marile proiecte de infrastructură, precum finalizarea lucrărilor la inelul metropolitan și centura Biharia, la drumul județean Salonta-Tinca, să începem lucrările la pasajele subterane și supraterane, la drumul Padiș-Ic Ponor. Vom depune spre finanțare proiectul de peste 200 de milioane de euro pentru rețeaua de trenuri metropolitane.”
Vicepreședintele Mircea Mălan a subliniat și alte obiective, printre care continuarea dezvoltării Aeroportului Oradea, finalizarea celor patru parcuri industriale din Aleșd, Beiuș, Marghita și Ștei, programele de sprijin pentru extinderea rețelei de gaz în comune și finalizarea lucrărilor de utilități prin PNDL. Alte priorități menționate includ îmbunătățirea curățeniei în județ, investițiile în infrastructura turistică și continuarea unor proiecte culturale.
Consiliul Județean Bihor reunește consilieri din patru formațiuni politice, având majoritatea formată de PNL, cu 19 membri, inclusiv președintele Ilie-Gavril Bolojan: Mircea Mălan, Ancuța Florina Șchiop, Cristian-Marin Buzlea, Ionel Avrigeanu, Marcela-Florina Prada, Horea-Florian Abrudan, Eugen-Daniel Pop, Cristian-Mihai Mihuța, Leontina-Ana Daragiu, Teodor-Ioan Suciu, Nicolae-Dan Bodea, Traian Turle, Călin Morar, Ovidiu-Alexandru Cseh, Bogdan-Florin Hodișan, Constantin Neniu, Dumitru Fechete și Attila Norbert Halasz.
Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) este reprezentată de consilierii Norbert-Lorand Csiszer, Hajnal Kéry, András Grim, Szilárd Szijjártó, Gheorghe-Cristian Chiș, Ferenc-Mózes-Olivér Iakab și Vesselēnyi Istvàn.
Partidul Social Democrat (PSD) este prezent în consiliu cu o echipă formată din Aurel-George Mohan, Adriana-Gabriela Vladu, Nicolae-Ioan Avram, Sergiu-Octavian David, Florian Ciora, Florin-Bujur Chirilă și Florian Victor Oros.
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este reprezentată de consilierii Ciprian-Mircea Blejan și Diana-Ioana Noane.
Ne găsiți și pe Google News