Noua Acropola Oradea organizeaza Curs de filosofie și teatru pentru elevi și studenți.
Evenimente

Noua Acropola Oradea organizeaza Curs de filosofie și teatru pentru elevi și studenți.

noriel.ro

Noua Acropola Oradea organizeaza Curs de filosofie și teatru pentru elevi și studenți. Se va pune în scenă piesa Școala de filosofie, despre doi tineri care primesc răspunsul filosofilor la îndrebări fundamentale: ce este important în viața? cine sunt? merită să ai visuri mărețe? 

Teatrul este o artă care poate purifica. Acesta ne învață să fim atenți, disciplinați, prezenți, ne ajută să ne antrenăm memoria, să ne cunoaștem mai bine și astfel să dobândim încredere în noi înșine și în cei din jur. Toate aceste aspecte, combinate cu un mod de a gândi sănătos, ne pot ajuta să ne modelăm, să ne șlefuim… precum se întâmplă cu un diamant.

Atelier de filosofie si teatru Noua AcropolaDe ce filosofie și teatru?

decathlon.ro

Încă din Grecia Antică înțelepții se foloseau de această artă pentru a trezi eul interior, prin intermediul comediei, dramei și, mai ales, a tragediei. Drept urmare, iată câteva motive care s-ar putea să vă stârnească interesul pentru acest atelier unde vom pregăti un spectacol de-al Asociației Culturale „Noua Acropolă”, numit Școala de filosofie:

– pentru a face cunoștință cu diverși filosofi, cu ideile promovate de aceștia și cu diferite culturi;
– pentru o mai bună cunoaștere de sine;
– pentru a învăța să alegem corect;
– pentru a înțelege practic diferența dintre a trăi pentru a exista și a trăi pentru a fi;
– pentru a înțelege sufletul omului;
– pentru a înțelege ce înseamnă să fii just, dincolo de normele impuse de o societate anume;
– pentru a visa și pentru a dobândi curajul de a-ți îndeplini visul;
– pentru a înțelege de ce educația, înseamnă a scoate din interior și nu a umple un vas;
– pentru a învăța să devenim mai buni în fiecare zi…

Acestea fiind scrise, ne mai rămâne doar un lucru să vă spunem: „Cunoaște-te pe tine însuți și vei cunoaște întreg Universul”!

Evenimentul va avea loc în fiecare zi de miercuri, începând cu data de 22 martie, timp de două luni, la ora 17:00! Prima întâlnire va avea loc la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, Sala Amfiteatru, et.1 , iar următoarele întâlniri se vor desfășura la Sediul Asociației Culturale „Noua Acropolă” Oradea (Piața Unirii, nr. 5, ap. 7, interfon 10).

Intrarea este libera!