Noi proiecte pentru Oradea avizate in CMUAT
Stiri Oradea

Noi proiecte pentru Oradea avizate in CMUAT

Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) a avizat favorabil proiectul de readucere la viață a brutăriei din Cetatea Oradea. Odată finalizată investiția, vizitatorii se vor putea plimba prin încăperile de producere a pâinii.

Cetatea Oradea, un monument istoric de categorie A și un important obiectiv pentru Oradea, devine din ce în ce mai atractiv.

SC Honest Food SRL a solicitat aviz arhitect-șef pentru un proiect de recompartimentare și amenajări interioare și exterioare la corpul H din cetate. Modificările se vor face în scopul amenajării unor spații de alimentație publică (restaurant și cafenea) brutărie și cofetărie. De asemenea, se propune amenajarea a două terase în exteriorul clădirii, una aferentă restaurantului de 165 mp și una aferentă cafenelei de 151 mp.

Proiectul prevede amenajarea la parter a unor zone de evenimente (restaurant), o zonă de brutărie/cofetărie care este accesibilă și publicului, spațiile fiind despărțite prin pereți de sticlă pentru a oferi vizitatorilor vizibilitate asupra întregului proces de realizare a pâinii.

interlink.ro

„Vorbim despre o clădire istorică a cărei destinație a fost brutărie, iar prin investiția propusă se reactivează istoria acesteia. Cuptoarele existente au fost readuse la viață și, ca noutate, se va realiza un circuit intern de vizitare a procesului de coacere și pregătire a pâinii și produselor de panificație. Important de știut că prin avizarea și realizarea acestui proiect nu vor exista modificări de structură a clădiri”, a precizat Arina Moș, viceprimarul municipiului Oradea.

Școală rabinică

Comunitatea Evreilor din Oradea a solicitat aviz arhitect-șef pentru Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru construire școală rabinică, cantină ritualică și spații de cazare. În vederea realizării acestei dezvoltări se propune desființarea unor corpuri parazitare situate la frontul străzii Mihail Kogălniceanu. Noua clădire va avea un regim de înălțime S+P+2E+R și va fi amplasată la frontul străzii Mihail Kogălniceanu, în locul clădirilor propuse spre desființare. Spațiile verzi și locurile de parcare aferente funcțiunilor se vor amenaja în incintă.

„Prin realizarea acestui obiect se va reîntregi frontul stradal, dând plusvaloare ansamblului istoric. Este un obiectiv foarte important pentru comunitatea evreiască, dar și pentru municipiu, prin ineditul clădirii”, a punctat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului Oradea.

Ne găsești și pe Google News