Noi investitii private in Oradea, aprobate sedinta CMUAT
Stiri Oradea

Noi investitii private in Oradea, aprobate sedinta CMUAT

Mai multe proiecte complexe au fost analizate de specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT), coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș,  în ședința de săptămâna trecută.

Dintre acestea, 22 au fost studiate în comisia de urbanism, în timp ce 21 au fost supuse atenției comisiei operative.

Printre proiectele dezbătute în comisia CMUAT s-a numărat și realizarea unui showroom pe str. Calea Clujului, dar și propunerea de lotizare a unui teren pe str. Adevărului, în vederea construirii de locuințe unifamiliale.

Showroom pentru materiale de construcții pe Calea Clujului

Promastil S.R.L a solicitat aviz Arhitect Șef pentru Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), în vederea construirii unui showroom pentru prezentarea și vânzarea de materiale de construcții și împrejmuire teren pe str. Calea Clujului, nr. 300 A.

De altfel, în  zona din imediata vecinătate a terenului care face obiectul Planului Urbanistic de Detaliu predomină construcții specifice acestei categorii de spații de prezentare. De precizat că amplasarea showroom-ului respectă distanța obligatorie de 45 m din axul Căii Clujului, cerință necesară pentru eventualele dezvoltări viitoare. Etapa I a proiectului prevede construirea showroom-ului și realizarea împrejmuiri, iar etapele ulterioare construirea halelor de depozitare. Accesul în incintă se va realiza din str. Calea Clujului”, a spus viceprimarul Marcel Dragoș.

Regimul de înălțime al showroom-ului va fi parter + 1 etaj.

În cadrul incintei se vor amenaja locuri de parcare, spațiu verde în suprafață de  min. 20% din suprafața totală a parcelei și o platformă destinată colectării deșeurilor menajere, accesibilă din spațiul public.

Proiectul vizează un teren în suprafață de 6.101 mp. Astfel, construcțiile vor ocupa 1.336 mp, aleile și platformele 3.267 mp, iar spațiile verzi 1.284 mp.

Lotizare teren în vederea construirii de locuințe familiale pe str. Adevărului

ATG Investopia S.R.L a solicitat aviz Arhitect Șef pentru întocmire Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru parcelare teren și reglementare funcțională zonă, în vederea construirii de locuințe unifamiliale pe str. Adevărului, nr. 51 B.

Este vorba de un teren în suprafață de 4.879 mp, liber de construcții.

În urma lotizării vor rezulta cinci loturi pentru construire case și un lot reprezentând un drum privat, care va asigura accesul în zonă și la parcelele nou create.

Comisia de Urbanism a dezbătut și aprobat posibilitatea de acces la parcele pe un drum privat, prin care, de-altfel, vor fi introduse și utilitățile necesare. Lotul adiacent străzii Adevărului va avea reglementări specifice zonei funcționale LIU, respectiv locuințe cu regim redus de înălțime dispuse pe un parcelar de tip urban. Restul de patru loturi vor fi grevate de regulamentul specific zonei LIL, respectiv locuințe cu regim redus de înălțime, dispuse în zone cu livezi și vii”, a explicat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

Ne găsiți și pe Google News