Noi investitii imobiliare in Oradea, aprobate in sedinta CMUAT
Stiri Oradea

Noi investitii imobiliare in Oradea, aprobate in sedinta CMUAT

Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului a aprobat în ședința de săptămâna trecută mai multe proiecte care vizează dezvoltarea sectorului imobiliar în municipiu.

Construire hostel în Piața Rahovei

S.C Bie Consult SRL a solicitat aviz Arhitect Șef pentru realizarea obiectivului de investiții „Desființare imobil și construire hostel P+2E”, în Piața Rahovei, nr. 3, vizavi de Biserica ortodoxă.

Parcela pentru care s-a elaborat documentația – faza Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) are o suprafață de 1078 mp. Accesul la parcela studiată se realizează din Piața Rahovei, zona accesibilă din str. Sulyok Istvan sau str. Primăriei.

interlink.ro

Pe acest teren, la ora actuală există șapte construcţii, din care șase locuințe (Ap.2-7) și un spațiu de servicii (Ap. 1) amplasat spre Piaţa Rahovei, dar cu acces din incintă.

Astfel, se propune desființarea construcției C1 – Apartament 7, cu o suprafață construită de 75 mp și reconstruirea unui imobil, cu amprenta la sol tot de 75 mp, pe limita clădirii desființate. Regimul de înălțime propus pentru construcția nouă va fi de P+2E, aceasta urmând să aibă destinația de hostel cu 5 camere de cazare.

La ora actuală Piaţa Rahovei poate fi circulată atât auto cât şi pietonal.

Zona Pieței Rahovei este o zonă preponderent cu servicii terțiare și servicii complementare locuirii, respectiv servicii de alimentație publică, religioase, educație, culturale, prin urmare construirea unui hostel vine în completarea serviciilor existente.

Imobil de apartamente în regim hotelier pe str. Sf. Apostol Andrei

Tot în cadrul ședinței CMUAT de vineri, 27 mai, S.C Festum Magnum a solicitat aviz de oportunitate pentru comasarea a două terenuri aflate în proprietatea beneficiarului și construirea unui imobil de apartamente în regim hotelier și alimentație publică (restaurant), plus spații de parcare aferente, pe str. Sf Apostol Andrei, nr. 22, colț cu Emilian Mircea Chitul.

Comisia a dat aviz de oportunitate pentru întocmire Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pe baza unui studiu de cvartal, respectiv a unui studiu istoric.

Prin poziționarea sa, imobilul va avea vedere atât înspre Crișul Repede, cât și către str. Sf. Apostol Andrei.

„Cvartalul în care va fi amplasată această clădire se află într-o zonă de restructurare, conform PUZ – CP, iar modul în care va fi conceput imobilul propus va constitui un reper pentru dezvoltarea ulterioară a zonei atât prin poziție, cât și prin volumetria propusă”, a explicat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

Urmează ca detaliile investiției să fie analizate în faza de PUD, când va fi prezentată comisiei documentația aferentă.

Clădire de birouri cu spațiu comercial la parter pe str. Mărășești, nr. 7A.

Pe baza unui aviz de oportunitate favorabil obținut anterior, Intersting SRL a prezentat comisiei documentația aferentă Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru demolare imobile existente și construire clădire de birouri cu spațiu comercial la parter pe str. Mărășești, nr. 7A.

Cele două imobile propuse spre demolare se află într-o stare avansată de degradare, fiind în proprietatea Intersting SRL.

Proiectul propune reorganizarea unei incinte pe care în prezent se găsește o clădire neutilizată și a unei anexe, aflată într-o stare avansată de degradare. În locul lor se va construi o clădire cu regim de înălțime P+2+R cu funcțiunea de birouri și spațiu comercial la parter.

Terenul se învecinează cu str. Stefan Zweig, pe latura sudică, de pe care se va realiza accesul auto, cu str. Mărășești, pe latura nordică, de pe care se realizează accesul pietonal pentru birouri și cu str. Piața Țăranilor, de pe latura estică, de pe care se realizează accesul pietonal pentru spațiul comercial. Totodată, terenul este adiacent actualului sediu al firmei Intersting.

Având în vedere respectarea conținutului cadru și a indicatorilor urbanistici, documentația PUD a fost avizată favorabil. În continuare, documentația va urma etapa de consultare a publicului și aprobarea în Consiliul Local.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0