Noi informatii legate de Coronavirus in judetul Bihor
Sanatate

Noi informatii legate de Coronavirus in judetul Bihor

Astăzi, 30.04.2020, potrivit comunicarilor de la autoritati, in judetul Bihor au fost raportate 456 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar conform datelor centralizate la DSP Bihor există:
  • 287 persoane aflate în carantină;
  • 150 persoane internate în Spitalul Clinic Municipal ”Dr.Gavril Curteanu” Oradea ;
  • 496 persoane internate în Secția Exterioară a Spitalului Clinic Municipal ”Dr.Gavril Curteanu” Oradea ;
  • 49 persoane vindecate.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 29 aprilie, ora 08.00 – 30 aprilie, ora 08.00, structurile teritoriale MAI din județul Bihor au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

  • Polițiștii bihoreni au verificat 646 persoane aflate în izolare. De asemenea, echipajele de poliție au însoțit 16 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au efectuat 3 misiuni de transport persoane către spațiile de carantină desemnate. În aceste misiuni au fost implicate 406 cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ale Poliției Locale.
  • Jandarmii bihoreni au însoțit 4 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a 4 centre de carantină active. În aceste misiuni au fost implicate 110 cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 38 în patrule mixte pentru executarea de verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare.
  • Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU) au efectuat 5 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective. De asemenea, pompierii militari din cadrul ISU „Crișana” au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș, misiuni de transport al persoanelor suspecte/confirmate ca infectate, precum și 5 misiuni de decontaminare. Reamintim că ISU „Crișana” asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În aceste misiuni au fost implicate 40 de cadre ISU Crișana.
  • Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale în valoare de 127.000 lei.
  • Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, face un apel către bihoreni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.233 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 174 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 30 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 12.240 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.017 au fost declarate vindecate și externate.

interlink.ro

Totodată, până acum, 695 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea și Călărași, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 262 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 221 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.053 de  persoane. Alte 22.229 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 175.374 teste.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0