Muzeul Tarii Crisurior se pregateste de Centenar. Ce proiect propun acestia
Cultura

Muzeul Tarii Crisurior se pregateste de Centenar. Ce proiect propun acestia

Împlinirea unui secol de la Marea Unire va fi marcată, la Oradea, printr-o serie de manifestări culturale şi ştiinţifice organizate în parteneriat de Muzeul Ţării Crişurilor, Universitatea din Oradea, Arhivele Naţionale. Direcţia Judeţeană Bihor şi Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia.

Este o iniţiativă care are drept scop să ofere publicului orădean şi nu numai acţiuni (expoziţie, conferinţă ştiinţifică etc.) care să marcheze la modul profesionist şi echilibrat acest moment crucial al istoriei naţionale, astfel încât evenimentele propuse să se ridice la nivelul importanţei Marii Uniri pentru destinul românilor. 

La solicitarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Departamentul Centenar, din cadrul Guvernului României, s-a depus spre finanţare proiectul care are ca generic 12 octombrie 1918-20 aprilie 1919 – Bihorul … la spargerea lumii”.

 Invităm pe cei care deţin în familie documente, fotografii, obiecte etc., ce au aparţinut unor participanţi la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, să ia legătura cu Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea în vederea achiziţionării lor sau pentru a fi oferite ca donaţie. Număr de contact: 0745628831.