Muzeul Țării Crisurilor isi va muta patrimoniul muzeul in noul sediu, pana la sfarsitul anului
Cultura

Muzeul Țării Crisurilor isi va muta patrimoniul muzeul in noul sediu, pana la sfarsitul anului

evomag.ro
Consiliul Județean Bihor anunță că în următoarele săptămâni va fi semnat contractul pentru transferul bunurilor care alcătuiesc patrimoniul muzeal, al Muzeului Țării Crisurilor.

 În aceste zile apare pe SEAP caietul de sarcini, valoarea estimată a serviciilor aferente fiind de 3.031.950 lei. În regim de transport rutier special “de la perete la perete”, în conformitate cu normele de transport a obiectelor de patrimoniu, vor fi transferate exponatele aparținând secțiilor de etnografie, artă, istorie, științele naturii, arheologie. Serviciile licitate mai includ realizarea unor sisteme specializate de ambalare/dezambalare, manipulare, împachetare/despachetare precum și paza specializată a exponatelor pe toată durata transportului.

Săptămâna viitoare Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean va avea o întâlnire cu excelența sa Böcskei László, episcopul romano-catolic de Oradea, în vederea stabilirii ultimelor detalii privind mutarea patrimoniului muzeului și eliberarea spațiului din vechea locație.

Mutarea efectivă se preconizează pentru ultimul trimestru al anului, până când se va finaliza și proiectul privind dotarea noului sediu al Muzeului Țării Crișurilor cu mobilier de specialitate. Din luna octombrie se vor demara și lucrările de reabilitare al Palatului Baroc, Episcopia romano-catolică fiind câștigătorul unui proiect în acest sens.

decathlon.ro

Sediul nou al Muzeului Țării Crișurilor este deschis parțial publicului, oferind vizitatorilor expoziții tematice și temporale.