Morminte evidentiate in Cimitirul Rulikowski, pentru a marca personalitatile judetului
Stiri Oradea

Morminte evidentiate in Cimitirul Rulikowski, pentru a marca personalitatile judetului

noriel.ro

Administrația Domeniului Public Oradea derulează un proiect privind identificarea personalităților marcante înmormântate de-a lungul vremii în Cimitirul Municipal Rulikowski. Din dorința de a fi realizată o evidențiere obiectivă, conducerea instituției solicită ajutorul populației în realizarea acestui demers.

Pentru cinstirea personalităţilor marcante ale Oradiei, conducerea ADP Oradea a iniţiat un program de inventariere a locurilor de veci care adăpostesc cei mai reprezentativi strămoşi ai bihorenilor. Intenția este ca, în apropierea parcelelor în care acestea își duc somnul de veci, să fie amplasate panouri cu fotografia și datele lor biografice.

Ne interesează acele personalități care au făcut ceva demn de luat aminte pentru oraș, județul Bihor sau chiar pentru România – precizează Liviu Andrica, directorul ADP Oradea, care dorește ca, alături de mari nume cum ar fi dr. Aurel Lazăr, Iosif Vulcan, Nicolae Jiga, Kazimir Rulikowski, Nicolae Zigre, Augustin Chirilă, Rimler Károly, dr. Coriolan Popa, să fie evidențiate și altele, ale unor mari istorici, avocați, medici, primari, pictori, arhitecți sau interpreți, oameni care și-au lăsat amprenta asupra acestui oraș și a celor care îl locuiesc.

decathlon.ro

Cei care sunt descendenții unor asemenea persoane sau au cunoștință despre mari bihoreni care-și duc somnul de veci în Cimitirul Municipal sunt rugați să contacteze instituția la tel. 0771/355.388 sau la adresa de email info@adporadea.ro.