„Mondenele” – Ultima premieră a Trupei Szigligeti din această stagiune
Cultura

„Mondenele” – Ultima premieră a Trupei Szigligeti din această stagiune

Trupa Szigligeti prezintă în premieră vineri, 12 mai, de la ora 19:00, în Sala Mare a teatrului, o comedie muzicală bazată pe drama „Csinibaba” („Mondenele”) de Gyula Márton. Producția, la care va participa aproape întreaga trupă, este montată de directorul artistic Eszter Novák.

Protagoniștii spectacolului caută modalități de a scăpa din comunismul Ungariei de la începutul anilor 1960, așa că se înscriu în prima ediție a concursului de talente al Televiziunii Maghiare. Câștigătorii emisiunii vor putea călători la festivalul tineretului şi al studenților de la Helsinki. În spectacol apar cele mai cunoscute melodii maghiare de la sfârșitul anilor ’50 și începutul anilor ’60, personajele fiind adesea inspirate din aceste cântece. „M-aș bucura să văd trei generații, bunicii, părinții și copiii de astăzi împreună la teatru, iar apoi, într-o cafenea, la un pahar de băutură, sau acasă, la cină, cei mai în vârstă ar începe să povestească despre tinerețea lor”, spune regizorul Eszter Novák.

Pe lângă actorii trupei, la spectacol mai participă doi dansatori de la secția de dans contemporan a Ansamblului Nagyvárad, respectiv muzicieni invitați. Coregrafia este semnată de László Bóbis, care anterior a realizat scenele de dans pentru numeroase producții ale Trupei Szigligeti, printre care „Maya”, „Sybill” și „Gül baba”.

Premiera va avea loc pe 12 mai, iar următoarele reprezentații sunt programate astfel: sâmbătă 13 mai la ora 17:00 (în cadrul Festivalului Poimâine), duminică 14 mai la ora 19:00, vineri 19 mai la ora 17:00, sâmbătă 20 mai la ora 17:00, marți 23 mai la ora 17:00. Biletele sunt disponibile la agenția Teatrului Szigligeti și pe https://szigligeti.biletmaster.ro/.

Fiecare reprezentație a spectacolului este titrat în limba română.

 

Ne găsiți și pe Google News