Mituri și adevăruri despre albirea dinților
Diverse

Mituri și adevăruri despre albirea dinților

Dinții albi și frumoși, care să scoată în evidență trăsăturile feței unei persoane sau care să le îmbunătățească, sunt visul multora, însă nu sunt atât de ușor de obținut.

Consumul constant de diverse alimente și băuturi și anumite obiceiuri, precum fumatul, pot modifica nuanța naturală a dinților, la fel și o igienă orală necorespunzătoare. Există totuși tratamente dentare care pot să ajute la albirea dinților. Iată mai jos ce aspecte trebuie să cunoști despre tratamentele de albire a dinților.

Ce este albirea dentară?

Albirea dentară reprezintă un tratament de cosmetică stomatologică. Aceasta are ca rol îmbunătățirea sau schimbarea culorii dinților și eliminarea petelor sau a altor defecte de acest tip, prin utilizarea unor soluții chimice.

Există în farmacii kituri pentru albirea dinților acasă. Se recomandă, însă, să apelezi la un medic stomatolog dacă vrei un tratament de albire dinti in Oradea sau în orice alt oraș din țară. Motivul este acela că medicul dentist va putea stabili mai bine concentrația tratamentului folosit pentru albirea danturii. Cel mai bine este să apelăm la un medic stomatolog cu experiență, care știe cel mai bine cu să realizeze o astfel de lucrare și care să nu ne afecteze dinții în vreun fel.
Avantajele tratamentelor de albire dentară

Putem enumera mai multe avantaje aduse de tratamentele de albire dentara, însă cele mai importante putem spune că sunt îmbunătățirea aspectului zâmbetului, îmbunătățirea igienei orale, îndepărtarea petelor și decolorării, dar și creșterea încrederii în sine.

Prin albirea eficientă a dinților aceștia capătă o culoare mai atractivă și mai frumoasă, care va ieși mai mult în evidență.

Odată ce apelăm la un tratament de albire, este importantă respectarea regulilor de igienă orală, dacă ne dorim să menținem efectele tratamentului cât mai mult timp posibil. Petele și zonele decolorate apar pe dinți ca urmare a consumului de diverse alimente, băuturi și alte substanțe, de la vin roșu și cafea până la țigări, de aceea este important de ținut cont și de acest aspect.

Odată cu obținerea unui zâmbet mai frumos, încrederea în sine crește direct proporțional, iar o stare de bine este întotdeauna un lucru bun.

Mituri despre albirea dentară

  • De-a lungul timpului, odată cu apariția mai multor metode de albire a dinților, au început să circule și diverse mituri legate de această procedură. Cinci dintre cele mai cunoscute mituri sunt următoarele:
    Albirea dinților afectează smalțul – numeroase studii au arătat că albirea dinților nu afectează în niciun fel structura smalțului, însă asta doar dacă tratamentele sunt realizate în cadrul unui cabinet stomatologic, de un medic cu experiență. Este astfel indicat să alegem un stomatolog bun in Oradea care să se ocupe de o astfel de procedură.
    Efectele procesului de albire durează întreaga viață – acest lucru este complet fals, chiar și cu o igienă orală adecvată, deoarece consumul continuu de substanțe ce afectează culoarea și produc pete va contribui la deteriorarea dinților din punct de vedere estetic.
    Cărbunele activ are un efect foarte puternic în albirea eficientă a dinților – acesta este un lucru foarte popularizat în mediul online și nu numai, însă dacă realizăm o informare detaliată, ne putem schimba părerea față de această metodă și despre eficiența pe care o poate oferi.
    Tratamentul poate face ca dinții să devină foarte sensibili – acesta nu este un lucru complet fals, o mică sensibilitate putând apărea la scurt timp după tratament. Dacă tratamentul este realizat corect, nu ar trebui să existe probleme de acest fel, mai ales dacă pacientul nu suferea de sensibilitate dentară înainte.
    Albirea dinților îi va face să arate nenatural – este adevărat că dinții vor deveni semnificativ mai albi, însă poate fi aleasă nuanța care este satisfăcătoare pentru noi.

Luând în considerare toate aspectele menționate, cu avantajele și riscurile existente, albirea dentară este un procedeu la care poate apela aproape oricine, dar este recomandat să facem asta în cadrul unui cabinet stomatologic specializat.

Ne găsiți și pe Google News