Ministrul Cseke Attila anunta ca se vor construi patru noi crese in Bihor. Vezi unde si ce capacitate vor avea fiecare
Stiri Bihor

Ministrul Cseke Attila anunta ca se vor construi patru noi crese in Bihor. Vezi unde si ce capacitate vor avea fiecare

În județul Bihor se vor construi patru creșe noi, moderne, cu finanțare asigurată de Ministerul Dezvoltării. Cseke Attila a semnat Ordinul de ministru care include construcția noilor creșe de la  Beiuș, Marghita, Oradea și Salonta.

Creșele de la Beiuș și Marghita vor avea 6-7 grupe, sau 60-70 de copii, iar la Oradea se va construi o creșă mare, pentru 110 copii. La Salonta va fi construită o creșă pentru 40 de copii, a arătat ministrul.

Cseke Attila a spus: Ministerul Dezvoltării construiește creșe noi, moderne, și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni, parțial, din surse regenerabile. Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprie, o sală pentru festivități, un cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber.

Scopul nostru este de a încuraja natalitatea, de a ajuta tinerele mame să se întoarcă pe piața forței de muncă după concediul de creștere a copilului. Cei mici vor avea toate condițiile necesare pentru a învăța și pentru joacă în condiții de siguranță”, a subliniat ministrul.

În urma ordinului semnat astăzi, se va putea derula procedura de achiziție publică în vederea identificării constructorului în fiecare localitate, urmând ca la finalizarea acestei etape, în primăvară, să înceapă construcția creșelor, a subliniat Cseke Attila.

Ministrul a adăugat: Municipiul Oradea are de clarificat un aspect legat de construirea celei de-a doua creșe. Ministerul Dezvoltării va analiza, în următoarea perioadă, și cererile primite de la orașe și comune. 

Sunt bihorean și am fost bucuros să văd că toate municipiile din județ au înțeles necesitatea construirii unor creșe noi, pentru că în cele existente nu sunt locuri suficiente. Am avut multe vizite de lucru, în calitatea mea de ministru al dezvoltării, în majoritatea județelor țării, dar nu am întâlnit încă primar care să spună că nu avem nevoie de creșe noi. Finanțarea este asigurată, în proporție de 100%, din bugetul de Ministerul Dezvoltării”,  a conchis ministrul.

Ne găsiți și pe Google News