Ministrul Bodog acuzat de plagiat, in teza sa de doctorat in Stiinte Economice
Diverse

Ministrul Bodog acuzat de plagiat, in teza sa de doctorat in Stiinte Economice

Ministrul Sănătății, Florian Dorel Bodog, a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Științe Economice, intitulată “Managementul și marketingul unităților sanitare” şi susţinută în 2008 la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), sustin jurnalistii de la pressone.ro.

Două dintre cărțile din care a copiat masiv sunt semnate, una, de un consilier personal de-al său − decanul unei facultăţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, iar alta, de o colegă − conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea.

Până în vara anului 2016 a fost și conducător de doctorate în medicină, însă Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) i-a retras această calitate deoarece nu îndeplinea criteriile pentru abilitare, având doar două articole științifice publicate în calitate de prim-autor.

Luna trecută, însă, Bodog a câştigat la Curtea de Apel Oradea procesul deschis împotriva Ministerului Educaţiei, privind anularea ordinului care l-a lăsat fără dreptul de a coordona doctorate. Hotărârea nu este, însă, definitivă, scrie eBihoreanul

Trei cărți.

Doar de atât a avut nevoie Florian Bodog pentru a încropi cea mai mare parte a tezei sale de doctorat în Științe Economice, susținută în 2008 la Universitatea de Vest din Timișoara.

Una dintre aceste cărţi este semnată de conferenţiarul universitar Lucia Daina, subordonată și colegă a lui Bodog atât la Facultatea de Medicină unde el a fost decan, cât și la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea, pe care Bodog l-a condus ca manager. Lucia Daina este actualmente directorul medical al acestui Spital.

O altă carte a fost scrisă de profesorul universitar Petru Armean, decanul Facultății de Moașe și Asistență Medicală de la Universitatea de Medicină (UMF) “Carol Davila” din București, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și actual consilier personal al lui Florian Bodog.

Armean a fost şi membru în comisia de abilitare care în 2013 i-a acordat lui Bodog dreptul de a coordona doctorate.

Actualul ministru al Sănătății a urmat studiile doctorale în Ştiinţe Economice la Universitatea din Oradea, însă teza de doctorat şi-a susținut-o la UVT, după cum ne-au declarat surse din această universitate.

Cititi intreaga dezvaluire, cu imagini ce demonstreaza, conform pressone, plagiatul facut de Ministrul Sanatatii. Florian Bodog.

Si cum ghinionul nu vine niciodata singur, PNL a depus în data de 3 octombrie în plenul Camerei Deputaților moțiunea simplă pe sănătate, intitulată „PSD dăunează grav sănătății”, întrucât după 9 luni de guvernare PSD-ALDE se constată că nu s-au realizat nici măcar 1% din promisiunile campaniei electorale. 

Domnul ministru al sănătății, deși la investitura sa s-a autodefinit ca un ministru curajos, ferm, a dat dovadă de ezitări, amânări, bâlbâieli și o lipsă totală de decizie. Un specialist în sistemul de sănătate nu are însă voie să ezite, pentru că pune în pericol viața pacientului. 

Problemele sistemului public de sănătate din România sunt foarte multe și extrem de grave, ele adancindu-se de la o zi la alta în loc să primească rezolvări. Criza vaccinurilor și inexistenta unei legi a prevenției în sănătate, au dus iată la un număr de 34 de decese din cauza rujeolei.  Farsa salariilor „ca afară” în condițiile în care creșterile salariale mult promise a fost amânată pentru 2018, iar impozitul zero pe venit al medicilor a devenit doar un vis. 

Despre construcția celor 3 spitale regionale de la Cluj, Craiova și Iași nici pomenire, la fel cum nu s-a întreprins încă nimic pentru debirocratizarea sistemului medical. 

În tot acest timp, aflăm că medicamentele se vor scumpi și multe dintre ele vor dispărea din farmacii datorită creșterii prețurilor combustibililor, sindicatele ies în stradă pentru a – și striga nemulțumirile, medicii de familie amenință cu proteste, problema epidemiei de rujeola nu a fost încă rezolvată, constatând că declarațiile domnului ministru Bodog au rămas doar la stadiul de intenție! 

loading...