Ministerul Transporturilor in control la CNAIR. Se verifica legalitatea contractului pentru Autostrada Transilvania
National

Ministerul Transporturilor in control la CNAIR. Se verifica legalitatea contractului pentru Autostrada Transilvania

Ministerul Transporturilor face următoarele precizări referitoare la informațiile apărute în spațiul public despre contractul încheiat între Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) și societatea J.V. Egis Route Scetauroute — Egis International.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a trimis deja Corpul de Control la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere — CNAIR pentru a verifica legalitatea mai multor contracte, inclusiv Contractul de Servicii de Supervizare a Lucrărilor de Construcție a Autostrăzii Brașov — Târgu Mureș — Cluj — Oradea — Granița România / Ungaria nr. 2562 încheiat între CNADNR și J.V. EGIS ROUTE-SCETAUROUTE / EGIS INTERNATIONAL.

Din datele primite de la CNAIR, Contractul de Servicii de Supervizare a Lucrărilor de Construcție a Autostrăzii Brașov — Târgu Mureș — Cluj — Oradea — Granița România / Ungaria nr. 2562 a fost încheiat în data de 31.08.2004 cu J.V. EGIS ROUTE-SCETAUROUTE / EGIS INTERNATIONAL, prin procedură de licitație deschisă. Obiectul Contractului îl constituie supervizarea lucrărilor de proiectare și execuție a Autostrăzii Brașov — Tg. Mureș — Cluj — Oradea, reprezentând 415 km, împărțiți inițial în 8 secțiuni. Valoarea Contractului de Supervizare, la semnare, a fost de 236.576.980,00 lei fără TVA.

Până în prezent s-au încheiat 8 acte adiționale la Contractul de Supervizare, astfel: în anul 2005, 2006, 2007, 2008, 2012 (2 Acte Adiționale), 2014 și 2016. Dintre acestea, 5 au avut ca obiect modificarea graficului de prestare a serviciilor în corelare cu termenele de execuție a lucrărilor pe șantier.