Ministerul Transporturilor a emis Autorizația de Construire pentru Centura Beiuș
Stiri Bihor

Ministerul Transporturilor a emis Autorizația de Construire pentru Centura Beiuș

Saptamana trecuta, Ministerul Transporturilor a emis Autorizația de Construire pentru Centura Beiuș, o șosea cu o lungime de peste 7 kilometri și un cost de peste 300 de milioane de lei.

Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Șoseaua va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, iar profilul transversal cuprinde următoarele caracteristici: lățimea părții carosabile – 7 metri + supralărgiri, lățimea benzii de încadrare – 2 x 0,75 metri, lățimea acostamentului – 2 x1,70 metri. La această lungime se adaugă prelungirea înspre localitatea Delani, de 2 km.

centura beius DN 76

Guvernul României a adoptase in luna iulie, hotărârile privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru Centura Beiuș și reaprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru o porțiune de teren cu o suprafață de 14.850 de metri pătrați, rezultată în urma extinderii culoarului de expropriere în zona comunelor Tărcaia și Finiș. 

Centura Beius pe DN 76 Deva-Oradea include cinci lucrari de arta din care doua pasaje cu o lungime de peste 700 de metri. DN 76 Deva – Oradea este o sosea europeana modernizata dupa 10 ani de la primele lucrari, o ruta importanta care face legatura intre Autostrada A 1 Sibiu-Deva si A3 Autostrada Transilvania, ciotul Biharia-Bors 2.

Durata de executie a lucrarilor este de 15 luni, calculata de la data inceperii efective a lucrarilor (anuntata in prealabil) si ofera o perioada de gratie de 12 luni pana la inceperea efectiva a lucrarilor, stindu-se ca nu s-a putut semna contractul cu firma castigatoare pentru ca licitatia a fost contestata. (detalii aici)

Finantarea va fi asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational de Infrastructura Mare 2014 – 2020, prin parteneriatul cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Ne găsiți și pe Google News