Mihai Jurca: Carnavalul Florilor este un eveniment cultural, organizat pentru oradeni, nu pentru politicieni
Stiri Oradea

Mihai Jurca: Carnavalul Florilor este un eveniment cultural, organizat pentru oradeni, nu pentru politicieni

Desi, traditional, Carnavalul Florilor, este un eveniment, organizat de Primaria Oradea si Consiliul Judetean Bihor, sicana politicianista risca sa transforme un eveniment cultura in unul de imagine, pentru unii politicieni.

Desi APTOR anuntase cu 2 zile inainte o conferinta de presa pe tema acestui eveniment, Consiliul Judetan Bihor a anuntat vineri dimineata organizarea unei conferinte pentru aceeasi zi si tot pentru acest eveniment, incercand, astfel, sa imparta presa bihoreana in „ai nostri si ai lor„.

Directorul Asociatiei pentru Promovarea Turismului din Oradea si regiune, Mihai Jurca, a tinut sa sublinieze, ceea ce este oricum evident, si anume ca Oradea gazduieste de foarte multi ani evenimentul carelor alegorice, intitulat Carnavalul Florilor, iar imixtiunea unor politicieni, din dorinta de a-si crea imagine politica pe seama unor evenimente culturale, nu este benefica pentru orasul nostru.

Intrebat de infoOradea, de ce nu exista conses intre CJ si Primarie pe tema evenimentelor comune, Mihai Jurca ne-a declarat: „Nu e treaba mea sa judec comportamentul nimanui, dar orice eveniment culturalul, artistic sau de divertisment, organizat in Oradea, se face pentru oradeni, nu pentru politicianisti, care trecator ajung sa ocupe functii

interlink.ro

Va redam mai jos, comunicatul APTOR

Carnavalul Florilor este un eveniment important pe care orașul îl găzduiește de foarte mulți ani și deși anul acesta, evenimentul a adus în atenția publicului situații tensionate, create artificial, este important să avem în vedere că unul din obiectivele principale ale evenimentului este cel de a crea punți de legătură la nivelul diferitelor comunități locale. Pentru a nu umbri bucuria orădenilor care în fiecare an așteaptă acest eveniment, în calitate de organizatori considerăm că este constructiv și benefic ca toții cei care s-au pregătit temeinic pentru acest eveniment, în marea lor majoritate copii, să poată face acest lucru, fără a fi afectați de deciziile nejustificate ale unora dintre cei care „prețuiesc” acest eveniment, care au etichetat acest eveniment ca fiind unul politic, din postura de politicieni.

Dorim ca oamenii să se bucure de acest eveniment și cei care în fiecare an au participat în alaiul carelor alegorice, să o poate face și anul acesta. Îi invităm pe toții cei care sunt deja în Oradea sau vor veni mâine cu acest scop, să formeze alaiul carelor, Luni 21 August, începând cu ora 11:00 în parcarea de pe strada Decebal nr 3. În același timp subliniem încă o dată că evenimentul de mâine este unul cultural și că astfel de momente nu trebuie folosite pentru a aduna capital de imagine sau politic.

Organizarea carelor va fi făcută până la orele 14:00, când întreg alaiul va porni spre Piața Unirii din Oradea, unde-i așteptăm pe toți cei care doresc să participe la aceste eveniment. Le mulțumim tuturor celor care s-au pregătit pentru eveniment și sperăm ca timpul să permită desfășurarea programului, așa cum a fost acesta anunțat.

Program Carnavalul Florilor – Luni 21 August
  • 11:00 – Organizarea paradei în parcarea de pe strada Decebal numărul 3
  • 12.00 – deschiderea târgului de produse tradiționale – Târgul Gusturilor din Valea Ierului
  • 11:00 – Sosirea carelor alegorice in parcarea de pe strada decebal nr. 3
  • 14:00 – Plecarea carelor alegorice spre Piata Unirii: traseu – B-dul Decebal, Tudor Vladimirescu, Piata Unirii
  • 15:30 – Sosirea Piata Unirii 
  • 15:45 – Prezentare care alegorice
  • 16:00 Moment folcloric cu Ansamblul Bihorul
  • 18:30 – Plecarea carelor Alegorice din Piața Unirii
  • 20:00 – Închidere eveniment

Traseu Carnavalul Florilor

 

Ne găsești și pe Google News