Miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 11:00, va avea loc ceremonia militară prilejuită de ZIUA DRAPELULUI NAȚIONAL
Prefectura Bihor

Miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 11:00, va avea loc ceremonia militară prilejuită de ZIUA DRAPELULUI NAȚIONAL

Evenimentul va începe la Catedrala Adormirea Maicii Domnului (Biserica cu Lună) și va continua pe platoul din fața Primăriei Municipiului Oradea, după următorul program:

  • 11:00-11:25 – Oficierea slujbei de sfințire a drapelului național, la Catedrala Adormirea  Maicii Domnului (Biserica cu Lună) din Oradea
  • 11:25-11:30 – Deplasarea pe platoul din fața Primăriei Municipiului Oradea și ocuparea  locului în dispozitiv
  • 11:30-11:32 – Întâmpinarea persoanei oficiale, prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă
  • 11:32-11:45 – Rostirea alocuțiunilor referitoare la sărbătorirea Zilei Drapelului Național
  • 11:45-11:50 – Primirea drapelului național și legarea la catargul de arborare
  • 11:50-11:51 – Binecuvântarea drapelului care urmează să fie înălțat
  • 11:51-11:52 – Sărutarea drapelului național de către oficialitățile prezente la ceremonie,  în ordinea de reprezentare protocolară a instituțiilor statului
  • 11:52-11:55 – Intonarea Imnului național al României și înălțarea drapelului național pe  catarg
  • 11:55-12:00 – Defilarea detașamentului de onoare și onorul muzicii militare

Pe 26 iunie sărbătorim Ziua Drapelului Național al României, un moment special pentru întreaga națiune română. Culorile sale strălucitoare – albastru, galben și roșu – sunt un simbol al identității noastre și al valorilor pe care le împărtășim și pentru care ne străduim în fiecare zi. Aceste culori reprezintă curajul, pasiunea, generozitatea, speranța și încrederea care ne definesc spiritul ca națiune.

Steagul României are o mare semnificație istorică și este un simbol al democrației și libertății noastre. Ne amintește de sacrificiile eroilor și martirilor noștri care au luptat pentru independența și suveranitatea țării noastre. Steagul nostru ne amintește că suntem o națiune puternică, cu o bogată moștenire culturală și istorică și că avem responsabilitatea de a construi un viitor mai bun pentru generațiile viitoare.

Îndemnăm toți cetățenii să participe la activitățile organizate în această zi de sărbătoare și să arboreze steagul național în semn de respect și recunoștință. Fie că este o instituție publică, o școală, o afacere sau o reședință privată, ridicarea drapelului este un act de patriotism și de recunoaștere a valorilor noastre comune.

Tricolorul este al tuturor românilor, oriunde s-ar afla aceștia în lume.

Ne găsiți și pe Google News