Microbuz de 20.000 de euro, căutat in Franța, descoperit de poliţiştii de frontieră bihoreni
Stiri Bihor

Microbuz de 20.000 de euro, căutat in Franța, descoperit de poliţiştii de frontieră bihoreni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat un cetăţean ucrainean care s-a prezentat la controlul de frontieră la volanul unui microbuz marca Mercedes-Benz, în valoare de 20.000 de euro, căutat de autorităţile din Franța.

La sfârşitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean Ivan H., în vârstă de 30 de ani, la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Ucraina, marca Mercedes-Benz, tip Vito, an de fabricaţie 2013.

În urma verificărilor în baza de date, s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca fiind “bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Franța.

Faţă de cele constatate, Ivan H. a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autovehiculul este căutat de autorităţile din Franța, el primind autoutilitara pe teritoriul Ungariei, de la o persoană de sex masculin ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, pentru a o transporta în România.

Mijlocul de transport, în valoare de 20.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F Oradea până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

Ne găsiți și pe Google News