“Martisoare muzicale”, de 1 martie, la Casa Darvas – La Roche
Evenimente

“Martisoare muzicale”, de 1 martie, la Casa Darvas – La Roche

Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor îi invită miercuri, 1 martie, ora 17:00, pe toți iubitorii de muzică la Casa Darvas – La Roche, str. Iosif Vulcan nr. 11, la concertul “Mărțișoare muzicale”, oferit de duetul Duo Varadiensis.

Duetul Duo Varadiensis s-a înființat în anul 2016 și este compus din violoniștii Lucian Malița și Alexandru Iosif Thurzó.

Lucian Malița a debutat în lumea muzicii la vârsta de 10 ani, când a reprezentat judeţul Bihor la emisiunea-concurs „Dialog de la distanţă”, juriul național acordându-i pentru interpretare nota maximă. A fost momentul descoperirii talentului viitorului muzician violinist, care și-a continuat studiile la Liceul de Muzică din București, urmând apoi Conservatorul „Ciprian Porumbescu”, fiind coordonat de renumitul profesor de vioară Modest Iftinchi. După finalizarea studiilor muzicale, s-a reîntors la Oradea ca profesor de vioară pentru o perioadă de 5 ani la Şcoala de Arte „Francisc Hubic” ,după care s-a alăturat orchestrei din cadrul Filarmonicii de Stat din Oradea.

Alexandru Iosif Thurzó provine dintr-o renumită familie de muzicieni, mama sa a fost o cunoscută mezzosoprană, iar tatăl un muzicolog și organizator de spectacole de operă. Absolvent al Conservatorului “George Enescu” din Iași, violistul orădean are trecut în palmaresul său peste 3.000 de concerte, susținute atât în țară, cât și în străinătate. Este într-o strânsă colaborare de peste 20 ani cu Școala de muzică din orașul Brasilia din Brazilia, unde timp de trei luni pe an predă, susține concerte și descoperă noi talente.

Membrii duetului au încântat sufletele orădenilor cu nenumărate concerte de muzică clasică, atât în Oradea, cât și în alte orașe din România. Artiștii au fost invitați să susțină un concert la Centrul Cultural Român din Budapesta cu ocazia aniversării nașterii marelui nostru poet Mihai Eminescu. În anul 1990, în timpul unui turneu în Italia, au avut bucuria de a cânta în faţa sanctităţii Sale Papa Ioan Paul al II-lea, la reședința acestuia.

În cadrul concertului, publicul va fi încântat cu celebre compoziții muzicale din repertoriul unor renumiți artiști, dintre care amintim pe Georg Friedrich Händel, Joseph Haydn, Edvard Grieg, Franz Peter Schubert.

Intrarea este liberă.

loading...