Maine incepe Sounds of Oradea. Festivalul va fi deschis de Angela Gheorghiu, cea mai fermecătoare și talentată stea de operă din lume
Evenimente

Maine incepe Sounds of Oradea. Festivalul va fi deschis de Angela Gheorghiu, cea mai fermecătoare și talentată stea de operă din lume

A treia ediție Sounds of Oradea Festival debutează vineri, 14 iunie, la ora 20:30, în Piața Unirii. După două ediții de succes în 2022 și 2023, SO Festival 2024 reunește o suită de artiști internaționali de prim rang, care vor performa în Piața Unirii din Oradea și la Filarmonica de Stat Oradea: Angela Gheorghiu, David Giménez Carreras (Directorul artistic al festivalului), Teodor Ilincăi, Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, The Prague Cello Quartet și Opera Națională din Sofia, Bulgaria.

Suntem extrem de onorați că anul acesta, Festivalul va fi deschis de Angela Gheorghiu, cea mai fermecătoare și talentată stea de operă din lume (New York Sun). În istoria operei, Angela Gheorghiu strălucește ca un fenomen rar: nu doar o cântăreață și actriță cu o tehnică vocală excepțională și o inteligență dramatică și muzicală profundă, ci și o comunicatoare magnetică, care pătrunde în inimile și mințile unui spectru panoramic de audiențe. Alături de dirijorul David Giménez Carreras, tenorul Teodor Ilincăi și Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, Angela Gheorghiu va străluci pe scena din Piața Unirii într-un concert extraordinar, în premieră în Transilvania.

Programul SO Festival 2024 continuă sâmbătă seara de la ora 20:30, la Filarmonica de Stat, cu un spectacol inedit al celor de la The Prague Cello Quartet, care vor aduce pe scenă un repertoriu divers, de la piese clasice renumite până la compoziții contemporane inovatoare, interpretate de artiști de renume internațional.

Duminică seara, tot de la ora 20:30, Opera Națională din Sofia vă invită la un spectacol de balet plin de grație și emoție, susținut de balerini apreciați în toate colțurile lumii. Un eveniment extraordinar pentru toți iubitorii de dans și pentru cei care doresc să descopere rafinamentul baletului clasic și contemporan. O poveste captivantă care va aduce la viață coregrafii clasice și moderne, într-o experiență artistică de neuitat.

Ne găsiți și pe Google News