Maine de la ora 08:00 o noua editie a Targului Produselor Bihorene, in Piata Unirii
Diverse

Maine de la ora 08:00 o noua editie a Targului Produselor Bihorene, in Piata Unirii

Orădenii sunt invitați sâmbătă, 2 septembrie, în Piața Unirii, de la ora 8:00, la o nouă ediție a „Târgului Produselor Bihorene”, o piață volantă care adună micii producători locali din Bihor.

În această săptămână, cei 36 de producători din 22 de localități, printre care Beiuș, Diosig, Șinteu, Săcueni, Livada de Bihor, Vașcău și Tinca, vor aduce o gamă variată de produse: legume, fructe, brânzeturi, siropuri, gemuri, mezeluri, produse apicole etc.

Târgul Produselor Bihorene are loc în fiecare sâmbătă, între orele 8:00 – 13:00, cu excepția zilelor în care Piața Unirii va găzdui evenimente.

În prima jumătate a lunii septembrie vor fi livrate 50 de standuri pentru expunerea pentru vânzare a produselor tradiționale locale. Astfel, din punct de vedere estetic, piața va avea un aspect uniform. Standurile sunt achiziționate de Consiliul Județean Bihor, prin Agenția de Dezvoltare Durabilă.

Acestea sunt realizate din lemn de molid și acoperite cu o prelată compactă. Dimensiunea mesei de vânzare este de 100×200 cm. Contractul pentru livrarea standurilor s-a semnat cu LESARSTVO ŽAŽE d.o.o., o firmă din Slovenia. Valoarea acestora este de 160.250 lei/ 50 bucăți, adică 3.205 lei/ bucată.

Proiectul „Târgul Produselor Bihorene” se desfășoară în cadrul unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor, Asociația Agricultorilor din Valea Ierului, Primăria Municipiului Oradea, Asociația Pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR) și Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor (ADD). Municipiul Marghita și Municipiul Beiuș s-au alăturat proiectului, urmând să găzduiască astfel de târguri.

Ne găsiți și pe Google News