Mai sunt 13 zile în care orădenii care își achită integral obligațiile fiscale sunt scutiți de majorări
Economic

Mai sunt 13 zile în care orădenii care își achită integral obligațiile fiscale sunt scutiți de majorări

Având în vedere că data de 30 noiembrie, termen până la care orădenii care îşi achită integral toate obligaţiile fiscale restante sunt scutiţi de majorările de întârziere,  cade într-o zi nelucrătoare, urmate de alte zile nelucrătoare, obligațiile fiscale vor putea fi plătite online până în data de 5 decembrie inclusiv sau în 5 decembrie la ghișeele primăriei.

La fel, cererea de anulare a accesoriilor (majorări și/sau penalități) poate fi depusă online sau la ghișeele Primăriei în data de 5 decembrie.

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local nr. 331/2022, sunt scutite de la plata majorărilor de întârziere persoanele fizice care achită integral obligațiile principale și depun cererea până la data de 30.11.2022.

Majorările trebuie să fie în sumă egală sau mai mare de 100 de lei.

Pentru a beneficia de această reducere, cetățenii au de parcurs următorii pași:

  • Pasul 1. Obțineți informații la zi privind obligațiile dvs. de plată datorate bugetului local:
    • –  Consultați Ghișeul online – Primăria Oradea pe site-ul www.oradea.ro. Accesul pe platformă poate fi realizat fără autentificare, strict pe baza CNP/CUI;
    • –  La ghișeele de casierie/impunere din cadrul Primăriei Oradea, orar luni – joi – 8:00 – 18:00, vineri  – 8:00 – 15:00.
  • Pasul 2. Achitați până cel târziu în data de  5 decembrie 2022 suma reprezentând obligațiile principale de plată (debit și/sau rămășită din anii anteriori) fără majorările/penalitățile aferente.
  • Pasul 3. Completați și transmiteți până cel târziu la 5 decembrie 2022 Cererea de anulare a accesoriilor (majorări și/sau penalități) – cererea este disponibilă accesând linkul https://www.oradea.ro/cereri-si-formulare-tip/direc-539-ia-economica
    • –       Depuneți cererea la ghișeele Primăriei Oradea, online la adresa primarie@oradea.ro sau prin corespondență pe adresa Primăria Oradea, Piața Unirii nr. 1.

Ulterior prelucrării cererilor, solicitanții vor primi prin corespondență (email/adresă) dovada scutirii majorărilor de întârziere sau respingerii solicitării în cazul în care solicitantul nu este eligibil conform prevederilor legale.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News