Mai civilizati. 730 de incinte pentru depozitarea deseurilor menajere montate in Oradea
Stiri Oradea

Mai civilizati. 730 de incinte pentru depozitarea deseurilor menajere montate in Oradea

chilipirul-zilei.ro/
În ultimii șapte ani, Primăria Oradea a reușit montarea în toate cartierele orașului a 730 de incinte metalice pentru depozitarea deșeurilor menajere.

Dintre acestea, 620 au fost dotate cu sistem de închidere electronică prin montarea de panou solar, astfel: 530 au fost dotate de către S.C RER Ecologic Service și 90 de către Primăria Oradea.

În mai 2015, Primăria Oradea semna cu societatea RER Ecologic Service prelungirea cu 4 ani a duratei contractului de delegare a gestiunii seviciului public de salubrizare a municipiului, cu condiţia asumării de către operator a realizării şi finanţării unui plan de investiţii în sumă de 850.000 euro (fără TVA). Prin urmare, şi închidere electronică a celor 530  incinte metalice pentru depozitarea deșeurilor menajere se face de către RER în baza acestui plan de investiţii asumat.

Sistemul de închidere electronic are avantajul de a permite accesul în incinte,  doar al persoanelor autorizate, respectiv al locatarilor și numai pe bază de cartelă.

decathlon.ro

Astfel, prin această măsură a închiderii electronice se asigură o mai bună întreținere a incintelor  prin oprirea accesului diverselor persoane care veneau să  scormonescă și să sustragă din gunoaie.

În continuare, Primăria Oradea va dota cu sistem de închidere electronică și restul de 110 incinte