Magistrati din UE, in vizita la Penitenciarul Oradea, in cadrul unui proiect european
Stiri Oradea

Magistrati din UE, in vizita la Penitenciarul Oradea, in cadrul unui proiect european

O delegație străină, formata din magistrați din țările membre ale Uniunii Eurpoene au efectuat o vizită la Penitenciarul Oradea pentru a se familiariza cu sistemul executional penal dromanesc

În cadrul vizitei, magistrații  au fost informați despre procedurile de punere în executare a pedepselor privative de libertate, legislația execuțional penală precum și activitățile și programele de reinserție în care sunt incluși deținuții pe toată durata executării pedepsei.

În cadrul proiectului de schimb derulat cu alte instituții subordonate Ministerului de Justiție, cei nouă judecători proveniți din Franța, Italia, Germania și Polonia, și-au exprimat intenția de a vizita și penitenciarul orădean.

Vizita face parte din cadrul proiectului de schimb efectuat sub auspiciile E.J.T.N. și a avut ca scop familiarizarea modalității de punere în executare, de către statul român, a pedepselor privative de libertate..Totodată, conducerea Penitenciarului Oradea și-a exprimat deschiderea pentru oportunitatea încheierii unui acord de colaborare cu unul din penitenciarele de proveniență a magistraților, în vederea realizării unor schimburi de experiență.