Machiajul de editorial vs Instagram – ce look adoptam anul acesta?
Diverse

Machiajul de editorial vs Instagram – ce look adoptam anul acesta?

noriel.ro

Influenta retelelor de socializare este vizibila in toate sectoarele vietii, chiar si in zona de beauty. Produsele cosmetice sunt aplicate in cantitati mai mari, buzele sunt colorate in culori puternice, ochii sunt pusi in evidenta, iar vechea regula conform careia nu trebuie sa accentuam in acelasi timp doua trasaturi ale fetei nu mai este valabila. Exista persoane care au imbratisat cu incantare noul trend in machiaj, asa cum exista fete care inca prefera sa poarte un look cat mai natural, specific editorialelor de moda.

Produse machiaj colectia Mutant Melkior
Produse machiaj colectia Mutant Melkior

In primul rand, ar trebui sa facem diferenta intre cele doua tipuri de machiaj.

Machiajul de editorial este ceea ce vedem in revistele de moda. Deschide oricare publicatie si vei descoperi acelasi lucru: femei frumoase. In cele mai multe cazuri, femeia este pusa in evidenta, nu machiajul pe care il poarta. Pielea are aspectul vizual din realitate: este neteda si tangibila. Anumite umbre naturale, pistruii, ridurile de expresie sunt vizibile, dar doar cat sa creeze acel efect de ,,no-makeup makeup”. In general, se pune accent pe o singura trasatura a fetei. Daca buzele sunt rosii si lucioase, fardurile pentru pleoape sunt mate, in nuante subtile. Pot exista artificii stilistice (precum niste sprancene foarte groase), dar acestea sustin focusul care s-a urmarit initial.

decathlon.ro

Nu in ultimul rand, machiajul de editorial prezinta echilibru intre texturi. Daca buzele si pleoapele sunt lucioase, tenul trebuie sa fie matifiat. Daca buzele si tenul sunt mate, se va folosi un fard de pleoape glossy sau iluminator. Pe scurt, un astfel de machiaj isi propune sa puna in evidenta frumusetea naturala a modelului.  

Tehnologia a permis iubitorilor de makeup sa experimenteze mai mult. Pe Instagram, focusul este machiajul, nu persoana ce il poarta. Se folosesc fonduri de ten cu acoperire mare, care sa creeze impresia de plansa goala, pregatita sa fie pictata cu maestrie. Iluminatorul si contouringul sunt aplicate cu generozitate. Pentru ochi se merge pe linia de smokey eyes sau cat eyes cat mai dramatic. Sprancenele sunt perfect definite si chiar sunt puse in evidenta de iluminatorul care se aplica pe arcada. In ceea ce priveste culorile, sunt populare nuantele luxoase, precum rosu, visiniu, negru sau albastru regal, dar si nude-urile au un loc de cinste, mai ales cele cu subtonuri pamantii. 

Machiaj Melkior
Machiaj Melkior

Machiajul Instagram pune in evidenta… totul. Fiecare trasatura a fetei poate fi fotografiata si prezentata ca fiind o opera de arta.

Dinamica din lumea machiajului nu avea cum sa lase publicul nepasator. Adeptii celor doua tabere sustin ca tehnicile lor sunt mai bune, insa cine poate sa stabileasca ce este frumos si ce nu? Machiajul de editorial este simplu si pare de multe ori nefinisat, insa inca atrage nenumarate persoane, care la randul lor considera ca machiajul Instagram este exagerat. Purtam ceea ce ne face fericiti, tocmai din acest motiv exista nenumarate trenduri si tipuri de produse cosmetice. Lumea de beauty este destul de mare pentru toate lumea, asa ca nu ar trebui sa existe prejudecati de aceasta natura. Traim intr-o perioada in care libera exprimare este intens promovata, iar machiajul este una dintre cele mai accesibile modalitati prin care sa ne punem in evidenta personalitatea.