Lucrarile la reteaua de termoficare impun restrictii de trafic pe Magheru si Enescu, de vineri
Informatii utile

Lucrarile la reteaua de termoficare impun restrictii de trafic pe Magheru si Enescu, de vineri

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Oradea a aprobat azi câteva restricții de circulație în zona Bulevardului Magheru, unde se execută lucrări de reabilitare a sistemului de termoficare.  Astfel începând de vineri dimineața, 28 iulie, ora 08.00 și până luni dimineața, 31 iulie, ora 06.00, circulația rutieră pe strada George Enescu dinspre Magheru va fi închisă, șoferii care doresc să ajungă în zona Prefecturii și a Tribunalului fiind direcționați în față pe blvd-ul Magheru și la dreapta spre Parcul Traian.

Totodată începând de sâmbătă, 29 iulie, ora 06.00 și până luni, 31 iulie, ora 04.30, circulația tramvaielor pe bulevardul Magheru va fi închisă, fiind permisă doar circulația autovehiculelor pe câte o bandă pe sens.

În acest sens, SC Oradea Transport Local S.A transmite că pe tronsonul Centrul Civic – B-dul Magheru – Gara Centrală – Olosig vor circula două autobuze T3 care vor opri în staţiile de tramvai, acolo unde este posibil, sau în stațiile de autobuz din vecinătatea acestora. Tramvaiele vor circula numai pe relaţia Nufărul – B-dul Decebal – Olosig – Pod CFR. Circulaţia cu tramvaie pe linia 2 rămâne neschimbată.

Reamintim că lucrările care se execută pentru reabilitarea sistemului de termoficare presupun înlocuirea conductelor de agent termic primar și sunt necesare pentru creșterea eficienței energetice și a calității serviciului de termoficare prin reducerea pierderilor de pe rețele. În prima etapă a lucrărilor, care s-au derulat în perioda 2014-2015, au fost înlocuiți 17,5 km de conducte, iar în cadrul etapei a 2-a, în anul 2016 au fost înlocuiți 5,7 km, anul acesta urmând să înlocuim încă 14,5 km.

Lucrările la sistemul de termoficare se realizează pentru a putea asigura la parametri corespunzători încălzirea orașului în timpul sezonului rece și apa caldă menajeră pe toată durata anului, reducând astfel considerabil riscurile de apariție a avariilor pe rețele, care duc la întreruperea serviciului. 

Ne găsiți și pe Google News