Lucrarile la Piata Ferdinand se apropie de final. Pe strada Patriotilor s-a turnat stratul final de asfalt
Stiri Oradea

Lucrarile la Piata Ferdinand se apropie de final. Pe strada Patriotilor s-a turnat stratul final de asfalt

Lucrarea „Reabilitare, modernizare și refacere scuaruri în Piața Ferdinand” Lot 1 – „Reabilitare, modernizare și refacere scuaruri în Piața Ferdinand” Zona 1 a ajuns cu un pas mai aproape de finalizare. În cursul zilei de ieri, 9 noiembrie, constructorul a turnat stratul final de asfalt pe str. Patrioților.

În ceea ce privește lucrările din Piața Ferdinand, acestea sunt executate în proporție aproximativ 70%. În zonă au fost realizate toate lucrările de amplasare a rețelelor subterane, s-a montat și se montează în continuare piatră pe zonele pietonale ale pieței.

Reamintim că lucrările de reabilitare și modernizare Piața Ferdinand sunt efectuate de asocierea de firme formată din  SC GAVELLA COM SRL (lider de asociere), PORFIDO ED ARTE CONSORZIO STABILE (asociat 1) și SC KAL TRANS SRL (asociat 2).

Prețul contractului actualizat conform OUG nr. 114 este de 18.496.047,98 lei + TVA.

Investiția este finanțată din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4e, Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Durata de realizare a investiției este de 21 de luni, din care 18 luni executarea lucrărilor, iar 3 luni a fost perioada de proiectare.

Proiectul „Reabilitare, modernizare și refacere scuaruri în Piața Ferdinand – Municipiul Oradea” are ca obiective generale îmbunătăţirea condiţiilor privind transportul şi mobilitatea populaţiei, punerea în valoare a elementelor de patrimoniu cultural naţional şi local din Piaţa Ferdinand, crearea condiţiilor pentru punerea în valoare a clădirilor monumente istorice din jurul Pieţei Ferdinand și sporirea atractivităţii pieţei pentru investiţii în servicii specifice centrelor urbane.