Lucrările de reabilitare a zidurilor Cetăţii Oradea au avansat, stadiul fizic al acestora ajungând în prezent la 73%.
Stiri Oradea

Lucrările de reabilitare a zidurilor Cetăţii Oradea au avansat, stadiul fizic al acestora ajungând în prezent la 73%.

În perioada martie-august 2020, au fost executate lucrări la Curtina Nordică (cea dintre Bastionul Ciunt și Bastionul Aurit), la Bastionul Ciunt, la Curtina Vestică (cea dintre Bastionul Ciunt și Bastionul Bethlen), la Bastionul Bethlen, amenajări la Parcul Bastionului Bethlen, dar și lucrări de amenajări exterioare la platformele de la Curtina Vestică și Corpul F.

Proiectul „Reabilitarea, restaurarea și refuncționalizarea zidurilor Cetății Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic Cetatea Oradea – Centru multicultural și multiconfesional european – Etapa III. Consolidarea și restaurarea zidurilor Bastioanelor Ciunt și Bethlen, respectiv a curtinei nordice și vestice” este finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiție 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural, apelul de proiecte POR/2018/5/5.1/7 regiuni/proiecte nefinalizate.

Contractul de lucrări s-a încheiat în 11 iulie 2018, cu asocierea  S.C DRUM ASFALT SRL & SC TRAMECO SA & SC LEMACONS SRL. 

Valoarea contractului de execuție a fost actualizată în baza O.U.G nr. 114/2018 privind modificarea și completarea Legii nr. 227/2005 privind Codul Fiscal și este  de 9.627.871,69 lei (fără TVA).

Termenul pentru execuția lucrărilor este de 30 de luni.

Până la această dată au fost decontate lucrări în proporție de 67%.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News