Lucrările de reabilitare a străzilor Iosif Vulcan, Nicolae Grigorescu si Libertății, din Oradea, se apropie de final
Stiri Oradea

Lucrările de reabilitare a străzilor Iosif Vulcan, Nicolae Grigorescu si Libertății, din Oradea, se apropie de final

Primarul Florin Birta, a anuntat intr-o postare pe facebook ca lucrările de reabilitare a străzilor Iosif Vulcan, Nicolae Grigorescu si Libertății se apropie de final.

Pe strada Iosif Vulcan a fost înlocuită toată infrastructura de rețele subterane, trotuarele sunt pregătite pentru montarea pavajului, iar carosabilul este pregătit pentru asfaltare. Lucrările vor continua cu montarea pavajului, montarea instalațiilor de iluminat public, asfaltarea carosabilului, realizarea sensului giratoriu din intersecția cu strada Libertății și realizarea legăturii cu Piața Regele Ferdinand.

Pe strada Nicolae Grigorescu a fost înlocuită toată infrastructura de rețele subterane, strada este pavată în întregime. Lucrările vor continua cu montarea instalațiilor de iluminat public și realizarea legăturii cu Piața Regele Ferdinand.

Pe strada Libertății a fost înlocuită toată infrastructura de rețele subterane, o parte a străzii fiind deja pavată. Au fost păstraţi copacii existenți și integraţi în zona pietonală, iar pe partea dreaptă, în zona taluzului spre albia Crișului Repede, s-a amenajat un zid de sprijin în vederea stabilizării precum și pentru a se realiza o zonă pe care pietonii să se poată așeza. Lucrările vor continua cu pavarea porțiunii rămase, montarea instalațiilor de iluminat public și a mobilierului urban.

Aceste proiecte de reabilitare au ca scop îmbunătățirea condițiilor de infrastructură publică urbană și a mobilității populației prin creşterea suprafeţelor pietonale, diminuarea gradului de utilizare a autoturismelor şi reducerea poluării în zona centrală a orașului Oradea.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News