Liviu Dragnea a primit sentinta definitiva, 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare!
Politica

Liviu Dragnea a primit sentinta definitiva, 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare!

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, au deliberat in urma cu cateva minute, in cazul dosarului lui Dragnea, care a primit condamnare in prima instanta, mentinand condamnarea din prima instanta, de 3, 6 ani cu executare.

Asadar, Liviu Dragnea va avea de executat 3 ani si 6 luni de inchisoare, iar el trebuie sa se prezinte de urgenta la cea mai apropiata circa de politie sau urmeaza sa fie ridicat de acasa .

Verdictul era asteptat azi, la o zi dupa europarlamentare din 26 mai si cu cateva zile inainte ca judecatoarea Luciana Mera sa se pensioneze (cererea e cu data de 1 iunie). De notat ca CCR a programat tocmai pentru 5 iunie o noua dezbatere privind completurile specializate, ceea ce inseamna ca decizia CCR nu va mai putea influenta sentinta Curtii Supreme in dosarul lui Liviu Dragnea.

La ultimul terme, din 20 mai, instanta a respins cele doua cereri ale aovcatilor apararii pentru sesizarea CCR cu doua sesizari de neconstitutionalitate. De asemenea, instanta a respins cererea avocatilor de amanare a procesului pana la pronuntarea CCR in privinta completurilor specializate de 3 judecatori.

DNA a cerut pedepse mai mari decat in fond, judecatorii au anuntat ca e ultimul termen si ca raman in pronuntare, urmand sa pronunte sentinta pe 27 mai. La fond, Liviu Dragnea fusese condmnat la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare.