„Legal Debate” – eveniment organizat de studentii de la Universitatea din Oradea, ce vor aborda moțiunea „Jocurile de noroc tip slot ar trebui interzise”
Educatie

„Legal Debate” – eveniment organizat de studentii de la Universitatea din Oradea, ce vor aborda moțiunea „Jocurile de noroc tip slot ar trebui interzise”

Centrul EUROPE DIRECT Oradea are plăcerea de a fi co-organizatorul ediției de anul acesta a „Legal Debate”, eveniment organizat de Departamentul Activități Academice din cadrul ELSA Oradea, în colaborare cu Oradea Debate Society.

Tinerii din cadrul Oradea Debate Society vor aborda moțiunea „Jocurile de noroc tip slot ar trebui interzise”. Tema vizată are ca scop aducerea în atenția tinerilor a unor teme de actualitate, care prezintă un interes pentru cetățeni. Aspectele principale care vor fi puse în lumină pe parcursul dezbaterii sunt relația dintre cetățeni și stat, respectiv raportarea acestora la valori europene precum demnitatea umană sau statul de drept.

ELSA Oradea este filiala din Oradea a „European Law Students’ Association”, singura asociație studențească de acest tip care activează la nivel național. Prin diversele sale activități, Departamentul Activități Academice al ELSA își propune să ofere un cadru în care studenții la drept își pot pune cunoștințele în practică și pot intra în contact cu profesioniști din domeniu.

EUROPE DIRECT Oradea este unul dintre programele Fundației Comunitare Oradea, cu scopul de a informa comunitatea bihoreană cu privire la activitățile Uniunii Europene. Scopul EUROPE DIRECT Oradea este cel de a face Europa mai accesibilă bihorenilor prin diverse proiecte și evenimente. Oradea Debate Society este primul club de dezbateri academice din Oradea, ce se adresează studenților.

Evenimentul va avea loc miercuri, 26 aprilie, începând cu ora 10:00, în sala festivă a Facultății de Drept din Oradea, situată pe Strada General Magheru, numărul 26.

Ne găsiți și pe Google News